Suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen Florida Panthers koki tappion NHL:n häntäpään joukkueelle New York Islandersille lukemin 5-2.

Floridan otteet olivat tuskaa läpin ottelun, ja joukkueen varakapteeni Jokinen menetti täysin malttinsa kolmannessa erässä. Kokenut suomalaishyökkääjä antoi Islandersin kapteenille John Tavaresille lukuisia iskuja selkään poikittaisella mailalla.

Islandersin Ryan Strome hyökkäsi samantien turhautuneen Jokisen kimppuun ja haastoi tämän tappeluun. 33-vuotias kalajokelainen otti haasteen vastaan ja sai maistaa siitä hyvästä kanukkihyökkääjän nyrkkiä.

Jokiselle annettiin tilanteesta kahden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta ja viiden minuutin jäähy tappelusta. Suomalaisen ilta oli muutenkin heikko, koska tehotilastoon merkattiin -2 illan päätteeksi.

Tavares oli ottelussa uskomattomassa vireessä, kun verkot heiluivat miehen toimesta peräti kolme kertaa. Tavares kasvatti kauden maalimääränsä 14:ään.