Minnesota Wild on ollut tällä kaudella yksi NHL:n parhaista joukkueista.

Se on ollut pitkissä voittoputkissa ja se on saanut paljon irti sen pelaajistolta.

Wildissa valmennusjohto meni kesällä kovasti uusiksi, kun päävalmentajaksi nimitettiin keväällä potkut Anaheim Ducksista saanut Bruce Boudreau.

Boudreau sai valmennustiimiinsä mukaan muun muassa legendaarisen puolustajan Scott Stevensin, jonka avojäätaklauksia kelaillaan yhä YouTubesta kauhunsekaisin tuntein.

Stevensillä riittää kehuttavaa, kun hän puhuu Boudreaun panoksesta Wildille.

– Hän oli aikanaan vahvasti hyökkäyspään pelaaja, mutta hän tietää, miten puolustaa. Hän tietää, että puolustamalla voitetaan pelejä ja hänen recordinsa kertoo siitä. Se on yksi syy, miksi pidän hänen systeemistään. Pidän siitä, miten pelaamme puolustusalueella ja pidän siitä, miten pelaamme keskialueella. Tyyli muistuttaa paljon sitä, miten pelasimme aikanaan (New Jersey) Devilsissä. Tykkäämme pelata tarkasti keskialueella ja ehkä annamme vähän enemmän kuteja, mutta ne tulevat kaukaa ja maalivahdilla on mahdollisuus nähdä ne. Emme anna paljoa A-luokan paikkoja, Stevens miettii NHL.com:n mukaan.

Tämä on auttanut muun muassa Devan Dubnykiä, joka on ollut tilastojen valossa yksi alkukauden parhaista maalivahdeista.

Hyvä maalivahtipeli ja hyvä puolustuspelaaminen ovat taas luoneet positiivista kierrettä hyökkäyspelaamiseen. Siellä Wild on ollut aivan poikkeuksellisen tehokas, mutta esimerkiksi itseluottamustaso on ollut joukkueen sisällä hyvin korkea.

– Pelaajat pelaavat oikealla tavalla ja on pakko antaa kunniaa heille. Meillä on hyvin kurinalainen ryhmä. He haluvat voittaa ja he tietävät milloin on hyvä hieman vetäytyä ja puolustaa johtoa. Pelaajat eivät mene sieltä, missä aita on matalin ja he uhrautuvat kiekkojen eteen. Nuo ovat isoja syitä sille, miksi olemme saaneet menestystä, viime kaudella TV-analyytikkona toiminut Stevens miettii.

Boudreau on saanut joukkueen systeemin rullaamaan, Stevens taas on tehnyt vahvaa työtä esimerkiksi puolustajien kanssa.

Tähtipakin Ryan Suterin vierellä Jared Spurgeon palaa mainiosti illasta toiseen. Ruotsalaispakki Jonas Brodin on saanut jälleen hommasta kiinni ja Matt Dumba alkaa lunastaa potentiaaliaan.

Stevens onkin seurannut ylpeydellä sitä, miten joukkueen prosessi on mennyt eteenpäin. Stevensiä on jopa yllättänyt se, miten hyvä joukkue Wildilla onkaan.

– Kyllä. Kesti hetken aikaan hahmottaa, että millainen joukkue meillä on ja joukkueella kesti aikaa, että he hahmottavat sen, mitä me haluamme. Samalla oli olemassa tiettyjä vanhoja tapoja, mitä joukkueelta oli viimeisten viiden-kuuden vuoden aikana. Ensin meillä oli hieman vaikeuksia saada maaleja. Puolustimme hyvin, mutta nyt sitten saamme maaleja monilla eri tavoin. Usealla pelaajalla on menossa aivan uransa paras kausi. Ja kun niitä maaleja alkaa tulla, niin siitä seuraa hyviä asioita.

Esimerkiksi Mikael Granlund on jo rikkomassa henkilökohtaisia piste-ennätyksiä, Mikko Koivu pelaa jäätävää kautta, Jason Zucker on ollut erittäin hyvä, samoin Charlie Coyle. Puhumattakaan kesän hankinnasta Eric Staalista, joka on palannut huipputasolle.

– Minulla ainakin on jäänyt sellainen kuva, että tämä joukkue on tehnyt aiemmin suurimman osan maaleistaan suorista hyökkäyksistä. Bruce on ajanut sitä, että toimitetaan kiekkoa enemmän maalille, mihin pitää myös saada ukkoja. Sieltä olemme myös saaneet paljon osumia tällä kaudella. On aina hienoa tehdä maaleja eri tavoilla, mutta tässä liigassa on yksinkertaisesti saatava kiekkoja ja ukkoja maalille. Sieltä ne osumat tulevat, Stevens kertaa realiteetteja.

Wild on tällä hetkellä koko NHL:ssä kolmantena. Se johtaa läntistä konferenssia ja omaa Central-divisioonaansa. 42 ottelusta se on koonnut kasaan 61 pistettä.