Montreal Canadiensin tähtimaalivahti Carey Pricen ominaisuuksiin ei kuulu pelkästään uskomattomat torjumistaidot. Price on harjoitellut pienestä pitäen kiekon laukomista, ja hänestä on kehittynyt siinä ilmeisen hyvä.

Price saapui ylimääräisiin harjoituksiin kenttäpelaajan maila kädessä ja laukoi kiekkoja yläkulmaan kuin vanha tekijä, raportoi TSN:n toimittaja John Lu. Kentällä vaikutti olevan puolustaja tai hyökkääjä, eikä Vezina-palkinnon voittanut huippumaalivahti. Mutta se oli Carey Price.

Pricen kova laukaus on herättänyt keskustelua joukkueen sisällä, niin kuin myös ulkopuolella.

– Hän laukoo varmaan kovempaa kuin minä, kertoo Montreal-puolustaja Nathan Beaulieu.

Myös Montrealin entisen kulttipelaajan P.K Subbanin kommentit tarvittiin kertomaan minkälainen Pricen laukaus oikein on.

– Se on kuin muffinssi. Minun siskontyttärelläkin on parempi laukaus kuin hänellä, kertoo Subban ivaillen leikkisästi vanhaa pelitoveriaan.

– Sanoisin, että ”Pricey” on tasoissa Shea Weberin kanssa. Shean laukaus on myös muffinssi, jatkaa Subban.

Price on saanut taitonsa Anahim Lake B.C:ssä, jossa hän pelasi jatkuvasti ulkojäillä muiden lasten kanssa.

– Niin kuin muutkin lapset, pelasin takapihan lammella jääkiekkoa. Kova laukaus tuli luonnollisesti siinä, kertoo Price.

Price ei tiedä mikä hänen laukauksensa kovuus tällä hetkellä on, eikä häntä valitettavasti nähdä tähdistöviikonloppuna kovin laukaus -kilpailussa raportoi TSN:n toimittaja Lu.

Pricen laukaus lähti 79 km/h, kun hän oli yhdeksän vuotta.

– Se on kova laukaus yhdeksän vuotiaalle. Tein paljon maaleja viivalta, mitä muistan, Price kertoo.

Luisteleminen ilman maalivahdin varusteita on Pricelle arkipäivää, koska hän mielummin käyttää aikansa jäällä kuin kuntopyörää polkien.

– On hauskaa sekoittaa asioita. Mielummin työstän luisteluani ja hommaan hikeä siten, kuin kuntosalilla polkien pyörää.