New Jersey Devilsin maalivahti Cory Schneiderilla oli vaikeaa marras-joulukuussa, minkä hän on myöntänyt itsekin.

Yhteensä marras- ja joulukuun aikana miehen torjuntaprosentti painui lukemaan 89,0 ja taakse pääsi 3,26 kiekkoa per ottelu.

Edelliset kaksi ottelua on kuitenkin luvannut parempaa. Boston Bruinsia vastaan amerikkalainen torjui nollapelin, Carolina Hurricanesia vastaan 30 laukauksesta vain yksi livahti selän taakse.

Lisäksi Schneider pelasi juuri ennen joulua nollapelin Philadelphia Flyersia vastaan.

Ennen kahta hyvää peliä Schneider oli kaksi kertaa luukkuvahtina ja keskittyi maalivahtivalmentaja Chris Terrerin kanssa vireen löytämiseen ja henkiseen puoleen.

Se näyttäisi tuottavan tulosta.

– Siinä on kyse siitä, että olen valmiina sekunnin murto-osan nopeammin, tai että en ajattele liikaa asioita. Tai murehdi maalin taustaa tai jotain mahdollista vippausta, vaan keskityn pelkästään laukojaan, Schneider sanoi NHL.comin mukaan viime viikolla.

– Ehkä pitää vain keskittyä pieniin muutoksia pelissä, kuten [kiinnittää huomiota] liialliseen jalkaliikkeeseen. Olemme seuranneet kaikkia näitä asioita. Oli hyvä saada tehtyä vähän hommia, Scheider kuvaili jaksoa Terrerin kanssa.

New Jersey Devils ei ole vielä ulkona pudotuspelikamppailusta. Jos joukkue haluaa jatkaa pelejään runkosarjan jälkeen, tarvitsee Devils Schneiderilta kahden edellisen ottelun kaltaista virettä.