Anaheim Ducksin ykkösmaalivahdiksi noussut John Gibson, 22, on tällä hetkellä huimassa vireessä.

Ducks hävisi maanantain vastaisena yönä jatkoajalla St. Louis Bluesille 2-1, mutta Gibsonista voitto ei jäänyt kiinni. Amerikkalaisvahti pysäytti ottelussa 23 laukausta.

Gibson on muutenkin ollut viime viikkoina hyvässä vireessä. Edellisen viiden ottelun torjuntaprosentti on nimittäin lukemissa 95,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,39. Mukaan mahtuu myös yksi nollapeli. Tämän vuoden puolella nollepelejä on ehtinyt tulla jo kaksi.

– Hän on työskennellyt kovemmin, ja molemmat maalivahdit (Gibson ja Jonathan Bernier) työntävät toisiaan eteenpäin. Se on klisee, mutta kaikki alkaa harjoituksista. Hänen harjoittelutottumuksensa ovat parempia, mikä on lisännyt tasaisuutta, joukkuekaveri Kevin Bieksa kuvaili San Bernardino County Sunin mukaan.

Bernier antoikin viime viikolla hyvää tukea Gibsonille torjumalla nollapelin Arizona Coyotesia vastaan.

Blues-ottelussa Gibson taas teki pari paraatipelastusta, kuten Vladimir Tarasenkon huippuyrityksen pysäyttäminen.

– Ihmiset eivät joko muista tai eivät tajua, että hän on maalivahti, joka on vasta 22-vuotias, Ducksin päävalmentaja Randy Carlyle kuvaili.

– Hän muuttumassa kokoaikaiseksi NHL-vahdiksi. Siihen tarvitaan isoja torjuntoja, kuten juuri se [Tarasenkon yritys], jotta pystyy kilpailemaan tässä sarjassa.

Carlylen mukaan Gibsonin työetiikka on kohonnut huomattavasti, mikä näkyy myös kentällä.

– Hän ymmmärtää nyt, ettei kyse ole aina itsestä, ja että pitää tehdä pieniä asioita, tehdä ekstraharjoituksia, kun ei pelaa illan pelissä. Ja nuo asiat pitää tehdä ilman harmittelua, Carlyle sanoi.