Lukon hyökkääjä Ilmari Pitkänen on saanut vain kolmen ottelun pelikiellon taklauksestaan, minkä hän esitteli vierasottelussa Pelicansia vastaan.

Pitkänen taklasi hyppäämällä ja lopulta kyynärpäällä saattaen Pelicansin hyökkääjää Kimi Koivistoa päähän.

Tämä tuotti vain kolmen ottelun pelikiellon Pitkäselle.

Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi ei pitänyt taklausta kyynärpäällä suoritettuna, vaan nimitti taklauksen tapahtuneen olkapäällä.

– Videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Pitkänen suorittaa taklauksen voimakkaasti ponnistamalla ylöspäin ja osuen ensimmäisenä Koivistoa päähän. Kontakti Koiviston päähän tapahtuu olkapäällä – ei kyynärpäällä – joka nousee ylös vasta kontaktin jälkeen. Kyseessä on päähän kohdistuva taklaus, jolla on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa ja josta tulee tuomita ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

Tapauksessa on myös vertailtu aiempaan Vaasan Sportin Filip Riskan saamaan pelikieltoon. Riska sai viiden ottelun kakun, kun hän taklasi kyynärpää edellä Pelicansin Taavi Vartiaista päähän.

– Pelikiellon keston harkinnassa on otettu huomioon taklauksen suorittaminen ylöspäin ponnistamalla ja taklauksen osuminen ensimmäisenä taklattavan pelaajan päähän. Taklaus ei kuitenkaan ole yhtä moitittava kuin esimerkiksi päätöksessä 22/2016-2017 (Riska) arvioitu teko, koska taklausta ei ollut tehty kyynärpää edellä. Lisäksi harkinnassa on otettu huomioon se, ettei Koivisto loukkaannu tilanteessa ja se, että Pitkäselle ei ole aiemmin määrätty pelikieltoa Liigan kurinpitomenettelyssä.