Hämeenlinnan Pallokerho on läpi kauden etsinyt heikolla menestyksellä puolustukseensa kovaotteista maalinedustan isäntää. Päävalmentaja Antti Pennanen on liputtanut monipuolisen osaamisen puolesta, ja sen takia seura on hakenut myös tämän rooliin pelaajaa.

HPK toivoo löytäneensä tarvitsemansa NHL:ssä suuren osan urastaan pelanneesta Shane O’Brienista, joka pelaa todennäköisesti ensimmäisen liigaottelunsa torstaina kotipelissä Jukureita vastaan.

Kovista otteistaan tunnettu 191-senttinen puolustaja saapui Hämeenlinnaan ja oli heti mukana seuran nettisivuilla videohaastattelussa.

O’Brien on omien sanojensa mukaan ollut alkukauden työttömänä, sillä hän on etsinyt pelipaikkaa NHL:n puolelta. Videohaastattelusta käy ilmi, että 33-vuotias puolustaja ei ole myöskään treenannut välttämättä samalla intensiteetillä kuin aikaisemmin urallaan.

Videolla nähdään nimittäin NHL-vuosista selvästi pyöristynyt, mutta iloinen puolustaja, jonka ulkoinen olemus asettaa pienet uhkakuvat loppukauden ylle.

SM-liiga on ennen kaikkea työteliäs sarja, jossa ei pärjää huonolla kunnolla, vaikka tausta olisi mikä. Sen ovat monet flopanneet vahvistukset jo osoittaneet aikaisemmilla kausilla. Huono kunto johtaa myös usein tiiviissä ottelutahdissa usein loukkaantumisiin, kun paikat eivät vain kestä.

Torstaina olemme viisaampia ja näemme, miten leppoisasti alkukauden ottanut vahvistus pärjää heinäkuusta asti harjoitelleiden liigapelaajien seassa.

Tästä linkistä pääset HPK:n sivuille katsomaan O’Brienin haastattelun.

Päivitys 18.1. klo 11.22 Otsikkoa muutettu.