New York Rangersissa on totuttu siihen, että kun muut asiat menevät pieleen, Henrik Lundqvist auttaa joukkuettaan voittoihin.

Ruotsalaisvahdista vain ei ollut siihen kahdessa Rangersin ottelussa viikonlopun aikana. Joukkue hävisi Toronto Maple Leafsille 4-2 ja Montreal Canadiensille 5-4.

– Mikä olisi voinut pelastaa heidät tappioilta viikonloppuna, oli Lundqvist, mutta organisaation kulmapalanen ei ollut kovin sankarillinen, New York Postin Brett Cyrgalis kirjoittaa.

Kauden ensimmäinen puolisko oli Lundqvistille historiallisen vaikea, ja suomalaiskirittäjä Antti Raanta pelasi välillä pidemmänkin pätkän Rangers-maalilla. Ruotsalaisen torjuntaprosentti on painunut tällä kaudella lukemiin 90,7, alemmas kuin koskaan aiemmin hänen urallaan.

Lundqvist halusi varmasti aloittaa runkosarjan toisen puolikkaan ensimmäistä paremmin, mutta niin ei käynyt.

– Hän ei näyttänyt olevan ihan mukana päästäessään hämmentäviä maaleja Maple Leafsia vastaan, eikä pystynyt tekemään ottelua pelastavia torjuntoja Canadiensia vastaan, Cyrgalis kirjoittaa.

Kun Raanta vielä loukkaantui Canadiens-ottelussa, saa Lundqvist todennäkösesti lähitulevaisuudessakin runsaasti peliaikaa.

– Yritän vain kovasti olla positiivinen, Lundqvist itse kommentoi.

– Kahdessa edellisessä pelissä kiekot eivät tietenkään ole pomppineet oikeaan suuntaan. Sitä tuntee itsensä väsyneeksi ja yrittää löytää hyvää fiilistä. Pitää vain pitää vapaapäivä ja valmistautua seuraavaan peliin.

Rangers pitikin sunnuntain vapaana. Joukkueen seuraava ottelu on Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun joukkue kohtaa Dallas Starsin.