St. Louis Bluesin huippupuolustaja Kevin Shattenkirk elää jännittäviä aikoja. Jenkkipuolustajan nykyinen sopimus loppuu tämän kauden jälkeen, mikä tekee hänestä kesällä rajoitetun vapaan agentin.

Jos St. Louisista ei tarjota miellyttävää palkkaa nykyisen 4.25 miljoonan kausiansion jatkoksi, on Shattenkirk vapaa ottamaan tarjouksia muilta seuroilta. Tämän takia 27-vuotias puolustaja on ollut siirtohuhujen kohteena viime kaudesta lähtien.

Loistavaa kautta pelaava Shattenkirk myöntää, että mahdollinen siirto kesken kauden on käynyt mielessä.

– Olen vain ihminen, joten viime kesän jälkeen palaaminen tähän kauteen ilman mitään siihen liittyviä ajatuksia mielessä olisi aika mahdotonta kelle tahansa pelaajalle. Siitä on puhuttu koko vuosi, Shattenkirk huokaa NHL.comin haastattelussa.

Viime kesällä hän viittaa NHL:n varaustilaisuuteen ja sen jälkeiseen parin viikon jaksoon, minkä aikana seurat tekivät paljon pelaajakauppoja keskenään. Shattenkirkin nimi liikkui silloin paljon huhuissa.

– Varaustilaisuuden aikaan mietin, että jotain tapahtuisi. Kesällä oli pari pitkää viikkoa, joiden aikana näytti tapahtuvan asioita, mutta onneksi elokuun alkuun mennessä tilanne rauhoittui. Silloin alkoi näyttää siltä, että pystyisin keskittymään palaamaan St. Louisiin ja pelaamaan suurimman osan kaudesta täällä, hän muistelee.

Siirtohuhujen kohteena oleminen ei ole helppoa varsinkin, kun samaan aikaan pitäisi täysillä keskittyä viemään joukkuetta kohti pudotuspelejä. Pelaajan mieli on koetuksella ennen kuin siirtoraja umpeutuu helmikuun 28. päivä.

– Me tavallaan otamme asiat päivä kerrallaan. Seuraavat kaksi kuukautta tulevat tietenkin olemaan aikaa, jolloin kaikki asian ympärillä alkavat kuumentua.

– Se tulee olemaan mielenkiintoista, mutta juuri nyt meillä on erittäin hyvä joukkue. Jos pystymme ottamaan voittoputkia, mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Toivottavasti saan mahdollisuuden olla täällä silloin.

Tasaisesti reilun 40 tehopisteen kausia pelannut puolustaja on nyt tehnyt puolivälissä runkosarjaa 26 pistettä. Siirtohuolet eivät siis näy ainakaan hänen pelaamisessaan.

– Olen onnekas, kun saan pelata tällaisen paineen alla paikassa, mikä on minulle ehkä se kaikkein mieluisin. Jos joudun lähtemään muualle, uuteen elinympäristöön tottuminen on rankkaa, minkä lisäksi pitäisi keskittyä pelaamaan parasta peliäni, Shattenkirk sanoo.