NHL-pelaajien osallistuminen vuoden 2018 talviolympialaisiin on yhä avoinna.

Päätöstä odoteltiin tämän kuun loppuun, mutta sitä ei ole tippunut.

Muun muassa Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman kertoi omassa kolumnissaan, ettei päätöstä nähdä vielä tammikuun aikana.

Venäläissivusto R-Sport jakoi omilla verkkosivuillaan tuoretta tietoa.

R-Sportin mukaan kiistassa yksi kinkkinen asia on olympiaturnauksen pelipaikka, Pyeongchang. NHL haluaisi pelipaikaksi Soulin, missä pelaajilla olisi tarkoitus asua olympialaisten ajan.

Tämä oli asiassa uusi puoli, mutta edelleen närää herättävät vakuutus- ja matkustuskustannukset.

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel sanoi R-Sportin mukaan päätöksen tulevan helmikuussa. IIHF on yrittänyt olla rauhantekijänä NHL:n ja kansainvälisen olympiakomitean IOC:n välillä.

IOC ei ole ollut halukas maksamaan NHL-pelaajien vakuutus- ja matkakuluja.

NHL:ssä varsinkin omistajatahot eivät ole olleet innoissaan olympialaisista. Myös NHL kattojärjestönä on ollut samoilla kannoilla.

R-Sportin mukaan tämä on alkanut näkymään pelaajien kiinnostuksessa olympialaisia kohtaan. Moni pelaaja on ehtinyt ilmoittaa pelaavansa turnauksessa, vaikka NHL:n kanta olisi toinen. Nyt kiinnostus olympialaisia kohtaan on alkanut hiipua myös pelaajien parissa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton pomo Fasel on paikalla NHL:n tähdistöottelussa viikonloppuna Los Angelesissa. Siellä hän on tapaamassa NHL:n johtoryhmän jäseniä.