Nykyisin Columbus Blue Jacketsin päävalmentajana toimiva John Tortorella oli Martin St. Louisin päävalmentajana entisen tähtipelaajan pelatessa Tampa Bay Lightningissa.

Oli siis hyvin sopivaa, että Tortorella piti puheen, kun Tampa Bay jäädytti St. Louisin numeron 26 ennen Blue Jackets -ottelun alkua.

Värikkäänä hahmona tunnettu Tortorella aloitti puheensa erikoisella tavalla.

– Haluan tehdä tämän hyvin selväksi ja haluan, että myös hänen lapsensa tietävät tämän: Martin oli valmentajalle maanvaiva, Tortorella aloitti ja sai yleisön repeämään nauruun.

– Hän oli itsepäinen, määrätietoinen, hänellä oli kysymyksiä kysymysten perään, jotta hän löytäisi parempia tapoja tehdä asioita, parempia tapoja peitota tietty vastustaja, peitota tietty pelaaja, hän jatkoi.

St. Louis oli pienikokoinen pelaaja, jota ei koskaan varattu NHL:ään. Kanadalainen kulki pitkän matkan ennen kuin hänestä tuli tähtiluokan pelaaja maailman kovimmassa liigassa. St. Louisin päättäväisyys teki Tortorellaankin vaikutuksen.

– Hänelle sanottiin ”ei”, niin monta kertaa uran aikana. ”Olet liian pieni”, ”olet nelosketjun pelaaja, joka lähetetään kohta takaisin farmiin”, ”laitetaan siirtolistalle”.

– Se on niin upea tarina. Lukekaa, miten hän hoiti hommansa. Se on uskomatonta, Tortorella hehkutti entistä pelaajaansa.

Katso kuvat upeasta tilaisuudesta tästä linkistä.