– Enpä tiedä, en usko, että pystyt siihen, Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella sanoi joukkueensa kapteenille Nick Folignolle viime kauden päätteeksi Sports Illustratedin mukaan.

– Se taisi olla viimeinen asia, jonka sanoin hänelle ennen kesää. Se saattaa tuntua oudolta. Halusin lyödä kaikki kortit pöytään. Olisi ollut epäreilua hänelle, jos hän ei tietäisi. Halusin antaa hänelle mahdollisuuden.

Folignon viime kausi olikin todella heikko. Jenkkiläisen pistemäärä tippui 73 pisteestä 37:een. Ei siis ihme, miksi kesken kauden
valmentajaksi tullut Tortorella oli menettänyt uskonsa laituriin.

Joukkuekaveri Cam Atkinsonin mielestä ensimmäisellä kaudellaan joukkueen kapteenina vuosi sitten Foligno murehti niin paljon muista, että unohti itsensä.

Pieni tökkäisy ennen kesää tuntui auttavan Folignoa, sillä tämä kausi on ollut Folignolta – ja koko Blue Jacketsilta – loistava.

Foligno on iskenyt nyt 39 otteluun tehot 15+21=36, ja saattaa rikkoa jopa toissakaudella tulleen piste-ennätyksensä.

Tortorellan mukaan Folignon huippuiskuun paluussa olennainen sana on itsekkyys.

– Se saattaa tuntua oudolta, mutta hän murehtii pelistään enemmän tänä vuonna, Tortorella sanoi.

– Hän sai minut tajuamaan sen. En pelannut tarpeeksi hyvin, Foligno myöntää.

Tortorella ja koko Columbus Blue Jackets iloitsee varmasti Folignon ”itsekkyydestä”, onhan miehen paluu huippuiskuun yksi tärkeimmistä asioista, miksi Columbus on noussut NHL:n heikoimmista joukkueista jopa Stanley Cup -ehdokkaiden joukkoon.