Los Angeles Kingsissä on totuttu siihen, että Anze Kopitar, Drew Doughty ja Jonathan Quick ovat seuran suurimmat tähdet ja vastuunkantajat.

Etenkin hyökkäys on nojannut äärimmäisen vahvasti kesällä joukkueen kapteeniksi nimettyyn Kopitariin.

Kun Kopitar tällä kaudella kärsi vammasta ja hänen pistetahtinsa on ollut melko hiljaista (36 otteluun tehot 4+16=20), eikä esimerkiksi Tyler Toffoli (39 otteluun 11+10=21) ole pystynyt nostamaan tasoaan, luulisi Kingsin olevan suurissa vaikeuksissa.

Joukkueen onneksi Jeff Carter on nostanut huimasti tasoaan viime vuosista ja kantaa joukkueensa hyökkäystä vahvalla otteella. Carter on joukkueensa ylivoimaisesti paras pistemies tehoilla 22+15=37, 14 pisteen erolla Alec Martineziin.

Huippukausi toi Carterin uran toisen kutsun tähdistöotteluun.

– Hän todella ansaitsi paikan tähdistöotteluun. Jos hän ei olisi ollut joukkueessa, se ei olisi ollut oikein, Doughty hehkutti joukkuekaveriaan Los Angeles Timesissa.

– Hän on pelannut uskomattomasti, tietysti. Hän on ainoa kaveri, joka oikeasti tekee maaleja, ja hän on ollut suurin osa meidän hyökkäyksemme tuottavuudesta.

Carterin piste-ennätys on 46+38=84 kaudelta 2008-09 Philadelphia Flyersin paidasta, mutta viime kausina pistemäärät ovat liikkuneet 50:n ja 60:n tienoilla. Tällä kaudella määrä nousee melko varmasti edelliskausista.

– En oikeastaan tee mitään eri tavalla. Kun Kopitar loukkaantui, se oli mahdollisuus muille nousta esiin ja niin minä katsoin sitä omasta perspektiivistäni, Carter itse sanoi.

– Asiat ovat menneet hyvin henkilökohtaisesti.