Minnesota Wildin riveissä Mikael Granlundin siirto laitaan on toiminut.

Granlund ja Mikko Koivu ovat muodostaneet erittäin toimivan tutkaparin tällä kaudella.

Muutos on erityisesti auttanut Granlundia, josta aiemmilla kausilla ei oikein meinattu saada aivan parasta irti.

Liike oli mahdollista sen jälkeen, kun Wild oli napannut itselleen Eric Staalin.

– Saimme kaikki palaset oikeille paikoille sen jälkeen. Staalin nappaamista varten meidän piti kuitenkin luopua (Thomas) Vanekista, jolloin meiltä lähti hieman hyökkäysvoimaa laidasta, Wildin GM Chuck Fletcher sanoo Minneapolis Star-Tribunen jutussa.

Mutta tätä aukkoa esimerkiksi Granlund on paikannut erittäin hyvin.

Ja kehuja irtoaa.

– Mikael on erittäin epäitsekäs, ”joukkue edellä” -tyylinen pelaaja, joka pelaa illasta toiseen kovaa. Uskon, että hänessä on juuri niitä arvoja, mitä Mikolla on ja mitä hän todella paljon arvostaa, Fletcher puhuu suomalaiskaksikosta.

Arvoista puhuu myös Andrew Brunette, joka toimi useamman vuoden Wildin apuvalmentajana. Nykyään Brunette on organisaatiossa johtopuolen neuvonantajana.

– Hänellä on niin paljon luonnetta. Olen aina sanonut, että mielestäni hän voi olla kapteeni jonakin päivänä, Brunette ylistää.

– Niin paljon luonnetta hänellä on. Hän ei ole mitenkään äänekäs, vaan se johtajuus tulee ilmi niistä asioista mitä hän tekee. Ja kun kyseessä on iso peli, niin hän on sellainen pelaaja, jonka haluaa kentälle. Hän astuu niissä esille kuten esimerkiksi (Jared) Spurgeon tekee.

– Tietyillä pelaajilla on kyky olla parhaimmillaan kovimmissa paikoissa, Brunette kehuu.

43 ottelussa Granlund on iskenyt tehot 10+26=36. Tehotilastossa Granlund on aivan koko NHL:n kärkikastia lukemalla +23.