Vielä kuukausi sitten Philadelphia Flyers oli NHL:n kuumin joukkue kerätessään hurjan kymmenen ottelun voittoputken.

Nyt putki on enää muisto vain. NHL:n kärkisijoille joulukuussa kohonnut Flyers ei nimittäin tällä hetkellä ole pääsemässä edes pudotuspeleihin. Voittoputken päätyttyä Flyers on saanut kaivettua vain kolme voittoa, kun tappioita on jo 11.

Joukkueen epätasaisuuden taustalla on muun muassa se, että joukkueen rungossa on paljon nuoria pelaajia, jotka ovat hetkellisesti nousseet aina välillä huipputasolle, mutta peli on aina valahtanut jossain vaiheessa alaspäin.

Ailahtelevuus on näkynyt etenkin maalilla. Steve Mason pelasi loistavasti Flyersin maalilla voittoputken aikana, mutta sen jälkeen on ollut todella hankalaa.

Tammikuussa Mason on pelannut kuudessa ottelussa, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on karmea 85,4. Michal Neuvirth on pelannut kohtalaisesti, mutta tshekkivahti on kärsinyt tälläkin kaudella paljon vammoista.

– Nyky-Flyersissa on enemmän taitoa kuin viime kausilla, minkä vuoksi uskon edelleen, että he nousevat tästä suosta ja pääsevät pudotuspeleihin. Mutta ennen kuin joku heidän pitkästä lupausten listastaan nousee todelliseksi ykköseksi, tällainen ailahtelu on väistämätöntä, The Philadelphia Inquirerin toimittaja Sam Donnellon kuvailee tilannetta.