Winnipeg Jets uhkaa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta se ei välttämättä näy päävalmentajan Paul Mauricen asemassa.

Päinvastoin.

Ensi kausi on Mauricen sopimuksessa viimeinen, eikä siihen ole tullut vielä jatkoa.

– Uskon, että heidän suunnitelmana on keskustella jatkosta tämän kauden jälkeen. Toki joskus maa liikkuu allamme ja suunnitelmat menevät uusiksi, mutta uskon, että Jets haluaa tehdä sen, Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman mietti.

– Organisaatio on lojaali ja kärsivällinen. He antoivat jo Claude Noelille paljon pidemmän mahdollisuuden kuin moni muu joukkue olisi tehnyt, Friedman nostaa esimerkiksi aiemman päävalmentajan.

Iso taustatekijä löytyy kuitenkin Jetsin nykyisestä tilanteesta.

– Yksi syy, miksi uskon, että Jets tykkää Mauricesta, on se, että hän peluuttaa heidän nuoria pelaajia. Ei ole aina helppoa löytää valmentajaa, jolla on ihan täysin samanlainen ajattelutapa kuin mitä seuralla on.

Mauricen alaisuudessa muun muassa Patrik Laine on pelannut mainion syksyn. Myös tanskalaishyökkääjä Nikolaj Ehlers on ottanut kehitysaskeleita.

Jetsillä tulevaisuuden nimiä riittää, sillä Laineen ja Ehlersin lisäksi NHL-kuvioissa ovat pyörineet nuoret Nic Petan, Josh Morrissey ja alkukaudella mutkan käynyt huippulupaava Kyle Connor.