Viime kesän puhutuimmassa pelaajakaupassa tähtihyökkääjä Taylor Hall siirtyi Edmonton Oilersista New Jersey Devilsiin yllättäen vaihdossa ruotsalaispuolustaja Adam Larssoniin.

Puoli vuotta myöhemmin on helppo todeta, että kaupan suurin voittaja on Larsson, joka on päässyt nauttimaan jokaisella osa-alueella peliään parantaneen Edmontonin loistavasta kaudesta.

Joukkue taistelee vastoin kaikkia odotuksia läntisen konferenssin kärkipaikoista ja on menossa vahvasti kohti pudotuspelejä.

Larsson on löytänyt omille vahvuuksilleen sopivan roolin joukkueessa ja nauttii vastuusta. Siirtyminen heikosta Devilsistä kehitysaskeleita ottaneeseen Oilersiin ei olisi voinut tulla ruotsalaiselle paremmalla hetkellä.

Samaa ei voi sanoa Hallista, joka on saanut nähdä New Jerseyssä, etteivät asiat tapahdu sormia napsauttamalla. Paperilla yksi NHL:n heikoimmista ja huonoiten roolitetuista joukkueista aloitti kauden yli odotusten olemalla parhaimmillaan itäisen konferenssin viiden parhaan joukossa.

Hyvä vire ei säilynyt pitkään, ja nyt Devils on hiljalleen, mutta varmasti pudonnut kohti sarjataulukon häntäpäätä.

Joukkue on sijalla 14. omassa konferenssissaan, minkä lisäksi tehottomuudesta kärsinyt joukkue on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain kolme. Devils on voittanut 22 vierasottelustaan koko kauden aikana vain viisi.

Koko sarjan parhaisiin hyökkääjiin kuuluva Hall on ollut ajoittain loistava ja johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä 25 pisteellään, vaikka pienten vammojen takia pelejä on noin kymmenen vähemmän kuin muilla.

Vaikka Edmonton ei Hallin aikana menestynyt, onnistuttiin hänen ympärilleen rakentamaan aina tehokas kentällinen. New Jerseyssä kemiat eivät ole vielä löytyneet, sillä Devilsin hyökkäys on erittäin heikkotasoinen.

Hallin tyhjiin tekemä maali edellisessä ottelussa oli miehen ensimmäinen kymmeneen otteluun, mikä kertoo paljon siitä, kuinka hyvin nopealle laitahyökkääjälle pelataan uudessa seurassa huippupaikkoja. Hallin kanssa samassa kentässä pelaavalla Adam Henriquella on kasassa ykkössentterille vaatimattomat 20 pistettä 38 ottelussa.

Hall ei itse pystynyt vaikuttamaan siirtoonsa viime kesänä, mutta ensimmäinen kausi on nopeasti osoittanut kanadalaistähdelle, että seuralla riittää työmaata ennen kuin huonosti rakennettu Devils-ryhmä menestyy.