SM-liigan runkosarja on ylittänyt selvästi puolivälin, joten kilpailu vuoden tulokkaan tittelistä eli Jarmo Wasama -palkinnosta tiivistyy.

Toimittajien äänestyksellä ratkaistava palkinto on mennyt viime vuosina järjestyksessä Patrik Laineelle, Otso Rantakarille, Juuse Sarokselle, Artturi Lehkoselle, Teuvo Teräväiselle, Teemu Pulkkiselle ja Mikael Granlundille.

Heistä Rantakaria lukuun ottamatta kaikki pelaavat tällä hetkellä NHL:ssä. Kuluvalla kaudella taistelu vuoden tulokkaan tittelistä on aiempia vuosia tasaisempaa ja jakaa varmasti toimittajien kesken mielipiteitä.

Yksi nimi nousee kuitenkin ylitse muiden, kun HPK:n hyökkäyksessä Teemu Turunen on hetkessä noussut tuntemattomasta nimestä ratkaisupelaajaksi hämeenlinnalaisten kokoonpanossa. Suuressa roolissa läpi kauden pelannut 21-vuotias hyökkääjä johtaa sekä tulokkaiden piste- että maalipörssiä. 38 ottelussa hän on tehnyt tehot 10+13.

Lisäksi Turusen tilastoissa huomio kiinnittyy jäätävän kovaan tehotilastoon +17, mikä on tulokkaalle poikkeuksellisen kova lukema. Tulokkaiden tehotilastossa toisena on HIFK:n vasta 17-vuotias puolustajalupaus Miro Heiskanen (+8), jonka nimi on varmasti vahvoilla vuoden tulokas -äänestyksessä.

Tällä hetkellä loukkaantumisen takia sivussa olevan Heiskasen kausi on jäänyt vajaaksi myös nuorten MM-kilpailuiden takia. Runkosarjassa 25 ottelua pelannut taitava puolustaja ei ole tehopisteillä mässäillyt, mutta hänen kypsä pelaamisensa ja iso vastuu HIFK:n takalinjoilla voivat nostaa hänet jopa palkinnon saajaksi.

Turusen ja Heiskasen lisäksi vahva nimi voittajaksi on myös HPK:n 20-vuotias vastuutorjuja Emil Larmi. Lahtelaislähtöinen torjuja pelasi viime kaudella miesten pelejä Mestiksessä Peliitoissa, ja on tällä kaudella tehnyt vahvan debyytin liigajäillä.

Hän on torjunut 32 ottelua, joista vain yhdeksän on päättynyt nollan pisteen tappioon. Päästettyjen maalien keskiarvo on tulokkaalle loistava 2,15 ja torjuntaprosentti 90,86.

Alkukaudesta näytti vahvasti siltä, että Mestiksessä loistavaa tulosta viime vuosina tehnyt HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve olisi vahvasti kiinni vuoden tulokkaan palkinnossa kiinni, mutta pitkät pisteettömät putket ovat tiputtaneet hänen osakkeitaan. Lisäksi toimittajat eivät herkästi anna ääntään jo 24-vuotiaalle pelaajalle, kun vaihtoehtona on selvästi nuorempia pelaajia vaihtoehtona.