Näppäränä taitohyökkääjänä tunnettu Sakari Salminen ei ole viime aikoina pystynyt auttamaan joukkuettaan voittamaan halutulla tavalla.

Pelinsä kanssa ailahteleva Jokerit kaipaa kärkihyökkääjiltään onnistumisia ottelun ratkaisuhetkillä, kuten maanantaina rankkaritappioon päättyneessä ottelussa Lada Togliattia vastaan. Kärkiketjuihin täksi kaudeksi hankittu Salminen ei ole kauden edetessä pystynyt vastaamaan huutoon.

Edellisessä 11 ottelussaan porilaislähtöinen hyökkääjä on tehnyt vaatimattomat tehot 1+1. Vielä kauden alussa pisteitä paremmin nakuttaneelle laitahyökkääjälle nykyinen tahti on heikko, sillä hän on pystynyt pelaamaan KHL:ssä Torpdeo Nizhny Novgorodissa kaksi lähes 50 tehopisteen runkosarjaa.

Salmisen kokonaissaldo tältä kaudelta on 43 ottelussa 5+16=21, mutta näistä tehoista 20 jälkimmäisessä ottelussa pisteitä on tullut vain 2+3.

Myös valmennuksen luotto on runkosarjan edetessä horjunut. Kauden alussa parhaimmillaan 20 minuutin peliaikoja kellottanut taitohyökkääjän vastuu on tippunut 13-14 minuuttiin.

Hintelän hyökkääjän avut ovat vähissä, kun pisteitä ei tule. Kun peli muuttuu fyysiseksi, katoaa hyökkääjä liian usein kuvasta. Hänen itsevarmuutensa on laskenut, kun onnistumisiakaan ei ole tullut.

Salmisen sopimus Jokereihin kattaa myös ensi kauden.