Tshekkilegenda Jaromir Jagr on ehtinyt edustaa NHL-urallaan montaa eri seuraa, mutta ehkäpä legendaarisimmat ajat tulivat kuitenkin vastaan 90-luvulla Pittsburgh Penguinsissa.

Jagr oli isoja kulmapalasia Penguinsin kahden Stanley Cup -voiton aikana.

Tshekkilegendaa huhuiltiin takaisin Penguinsiin samassa yhteydessä, missä hän palasi KHL:stä takaisin NHL:ään.

Silloin Jagr kuitenkin kieltäytyi tarjouksesta ja hän valitsi seurakseen Penguinsin verivihollisen Philadelphia Flyersin.

Tästä Penguinsin fanit eivät tykänneet, mutta vuosien saatossa arvostus Jagria kohtaan on palannut jälleen korkealle tasolle.

Yahoon toimittaja Sean Leahy kysyi varsin mielenkiintoisen kysymyksen Penguinsin omistajalta Mario Lemieuxilta.

Voisiko Penguins jäädyttää Jagrin pelipaidan kotiareenansa kattoon joku päivä?

– Ehdottomasti. Hän on iso osa organisaatiomme historiaa. Hän voitti kahdesti Stanley Cupin Pittsburghissa ja hän tulee aivan varmasti päätymään Hall of Fameen, Lemieux sanoi.

Molemmat, Jagr ja Lemieux, olivat mukana NHL:n kaikkien aikojen TOP 100 -pelaajien listalla.

Penguins varasi Jagrin kesällä 1990 ja hän oli heti tämän jälkeen tulokashyökkääjänä isoja lenkkejä Penguinsille, joka eteni Stanley Cup -voittajaksi. Sama meno jatkui myös seuraavalla kaudella, jolloin Penguins ylsi peräkkäiseen mestaruuteen.

– On pakko sanoa kiitokset niille, jotka olivat jo silloin tukena. He olivat niin suurena apuna minulle, Mariot ja kumppanit.

– En ole kuitenkaan pelannut koskaan Sidin (Sidney Crosbyn) kanssa. Jos olisin, minulla olisi varmaan paljon enemmän maaleja nyt, Jagr naureskeli.

Jagr ja Lemieux muodostivat hurjan tutkaparin 90-luvulla. Lemieuxilla pelaajaura loppui jo tovi sitten, mutta Jagr painaa edelleen menemään.

Tshekkilegenda täyttää piakkoin 45, mutta lopettamispuheita hänen kohdallaan ei olla tuoreeltaan edes hirveästi nähty. Jagr itse on sanonut jatkavansa pelaamista 55-vuotiaaksi saakka.

– En voi uskoa sitä, että hän pelaa yhä. Ja hän pelaa edelleen mainiolla tasolla. Hän on mainiossa kunnossa ja toivottavasti hän voi pelata vielä parin kauden ajan. Hän on ehdottomasti yksi parhaista ikinä, Lemieux hehkuttaa Jagria.