Philadephia Flyersin päävalmentaja Dave Hakstol ei ollut tyytyväinen hyökkääjä Travis Konecnyn, 19, otteisiin viime aikoina, joten hän lähetti tulokkaansa katsomoon viikonloppuna ottelussa, jossa San Jose Sharks lopulta päihitti Flyersin 2-0.

Seuraavassa ottelussaan Konecny rikkoi 22 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa, joten katsomokomennuksen voidaan katsoa toimineen.

Hakstolin toiminta herättää silti myös kummastusta. CSN:n toimittajan Tim Panaccion mukaan Konecnyn heittämisessä popcorneille ”ei ollut mitään järkeä”.

– Se, että istuttaa yhtä parhaista hyökkäävistä pelaajistaan iltana, kun hänen taitojaan oltaisiin selvässti kaivattu, oli virhelaskelma Dave Hakstolilta, vaikka Flyersin päävalmentaja haluaisikin uskoa, että yksi peli muuttaisi asioita pitkässä juoksussa, Panaccio kirjoittaa.

– Yhden pelin istuttaminen nolottaa pelaajia – katso Shayne Gostisbeherea – mutta ei välttämättä tee heistä parempia pelaajia.

Konecny oli, yllättävää kyllä, kuitenkin itse asiasta eri mieltä.

– Siellä ylhäällä oppii asioita. Asioita näkee eri näkökulmista, ja kuinka tärkeitä kaikki tilanteet ovat jokaisessa vaihdossa, jotta kiekkoa saadaan syvään ja maalille. Tämä on vaikea laji, joka on hyvin erilainen, kun sitä katselee, Konecny kuvaili kokemustaan.

– Sanoin joillekin jätkille, että olisin varmaan tehnyt tuolta ylhäältä kuusi maalia. Sieltä näkee kaiken, mitä jäällä tapahtuu. Se on rilainen näkökulma, mutta hyvä huomioida. Toivottavasti se tulee osaksi peliäni.

Kesän 2015 ykköskierroksen varaus Konecny on alkukaudella tehnyt 38 otteluun pisteet 5+14=19.