St. Louis Bluesin maalivahtipeli on noussut viime aikoina otsikoihin, kun kumpikaan joukkueen veskareista ei ole juuri vakuuttanut.

Sekä Jake Allen että Carter Hutton ovat haparoineet, mikä on maksanut joukkueelle arvokkaita pisteitä.

Hutton kuitenkin nousi nyt esiin. Kun Blues kohtasi NHL:n kärkijoukkueisiin kuuluvan hallitsevan Stanley Cup -voittajan Pittsburgh Penguinsin, pisti Hutton luukut kiinni.

31-vuotias kanadalaisveskari pysäytti kaikki 34 Penguinsin laukausta, torjui nollapelin ja varmisti joukkueelleen 3-0-voiton.

– Se on iso voitto. Vaikea paikka pelata, Hutton kuvaili NHL.comille Pittsburghin kotihallia, josta mikään vierasjoukkue ei ollut napannut voittoa varsinaisella peliajalla sitten marraskuun.

– Tiesimme tietysti, että meillä on edessämme kiireinen ilta. Mielestäni hoidimme työmme hienosti koko illan. Otimme liikaa jäähyjä, mikä on jotain, josta emme tietenkään halua tehdä tapaa etenkään tuollaista joukkuetta vastaan. Alivoimapelaamisemme oli kuitenkin loistavaa.

Blues tappoi kaikki kuusi Penguinsin ylivoimaa. Voitto katkaisi St. Louisin kolmen ottelun tappioputken ja paranteli joukkueen asemia tiukassa pudotuspelikisassa.

Samalla Hutton sai itseluottamusta, jota varmasti tarvitsee.