NHL:n siirtoraja tulee vastaan 1. maaliskuuta ja sitä ennen saatetaan hyvinkin nähdä useampi kovan luokan liike.

Yksi mielenkiintoisimmista joukkueista on St. Louis ja sen kohdalla se, mitä se aikoo tehdä tähtipuolustajan Kevin Shattenkirkin kanssa.

Jenkkipuolustaja on ollut siirtohuhujen keskellä jo tovin ajan.

TSN:n toimittaja Bob McKenzie keskusteli asiasta NBCSN:n lähetyksessä.

– Bluesin tilanne on nyt toinen mitä se oli viime vuonna. Silloin sekä David Backesin että Troy Brouwerin sopimukset olivat loppumassa ja heitä mietittiin mahdollisiksi pelaajiksi, joita he voisivat siirtää muualle. Silloin Blues oli tiukasti mukana aivan kärkitaistossa ja he totesivat, että ”ehhei, voimme voittaa Stanley Cupin noiden kavereiden kanssa”. Tänä vuonna heidän joukkueensa ei ole niin hyvä kuin viime vuonna. Uskon, että GM Doug Armstrong haluaa pitää vaihtoehdot avoinna Shattenkirkin osalta.

Iso kysymys Shattenkirkin kohdalla on liittynyt sopimustilanteeseen.

– Hänen nykyinen diilinsä on loppumassa ja jo viime vuonna hänen kohdallaan oli paljon treidihuhuja. Silloin mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Kesällä Edmonton Oilers sai luvan keskustella hänen kanssaan jatkosopimuksesta. Silloin Shattenkirk ei ollut kuitenkaan innostunut tästä. Nyt tilanne on se, että Blues saattaa laittaa hänet tarjolle ja moni seura on kiinnostunut nappaamaan hänet vähän kuin tunnustelujaksolle sen suhteen, että olisiko Shattenkirk lopulta valmis sitoutumaan seuraan pidemmäksi ajaksi.

Potentiaalisiksi kohteiksi on nimetty muun muassa New York Rangers, Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens ja jopa Oliers, jonka riveihin Shattenkirk saattaisi päätyä kevään ajaksi.

Bluesilla on jo tällä hetkellä oikealla puolella puolustustaan Alex Pietrangelo ja Colton Parayko, joten sille on avautumassa mahdollisuus päästää Shattenkirk muualle.