Läpi NHL-kauden Jesse Puljujärven katsomokomennuksia ja jämäminuutteja on kritisoitu Suomessa paljon ja usein.

On totta, että suomalaislupaus tarvitsee peliaikaa ja onnistumisia kehittyäkseen, mutta Oilersin kokoonpanosta on turha jakaa ilmaisia rooleja ymmärtämättä joukkueen nykyistä rakennetta.

Nelosketjussa tällä hetkelle pelaavan Puljujärven yläpuolella kaikki pelipaikat ovat tällä hetkellä täytetty ja hyvin roolitettu joukkueessa, joka taistelee tiukasti kaikista pisteistä päästäkseen pudotuspeleihin.

Ykkösketjun laidoilla pelaavat joukkueen paras laitahyökkääjä Leon Draisaitl sekä fyysistä työtä tekevä ja maalinteossa onnistunut Patrick Maroon.

Kakkosketjussa hintelän keskushyökkääjän Ryan Nugent-Hopkinsin laidoilla pelaavat kaksinkamppailuita jatkuvasti voittavat fyysiset laiturit Milan Lucic ja Zack Kassian.

Kolmosessa puolestaan pelaavat 500 ottelun kokemuksella ja puolustussuuntaan äärimmäisen tärkeä Benoit Pouliot sekä Edmontonin organisaatiossa vuosia hyvää työtä tehnyt Jordan Eberle.

Aiemmin toimivan kokoonpanon löytämisen kanssa taistellut Oilers on kerrankin tilanteessa, jossa se on löytänyt hyökkäysketjujensa kanssa tasapainon ja toimivat roolit.

Perjantain välisenä yönä joukkue nappasi tärkeät pisteet Bostonilta, minkä jälkeen päävalmentaja Todd McLellan kehui nimenomaan fyysisten pelaajien astumista esiin taitopelaajien tueksi.

Puheista paistaa läpi, että hän on erittäin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen tällä hetkellä, eikä isoja muutoksia ole lähiaikoina tulossa. Edmonton häviää taidossa edelleen monelle kärkijoukkueelle, joten sen on panostettava joukkueesta löytyvään voimaan kaksinkamppailuissa.

Edmonton on läntisen konferenssin viidentenä ja voittanut edellisestä kymmenestä pelistään kuusi. Vierasskiertueella Puljujärven pitäminen joukkueen mukana on tärkeää siltä varalta, että hyökkääjistä joku loukkaantuu, mikä avaisi suomalaiselle uuden näytönpaikan.