Iso kysymys monien huulilla on tällä hetkellä se, että kuinka kauan Patrik Laine joutuu olemaan sivussa aivotärähdyksen takia.

Hänen NHL-seuransa Winnipeg Jets ei ole antanut minkäänlaista aikataulua yksinkertaisesta syystä:

Sitä on vaikea antaa.

Tohtori Glen Bergeron, Winnipegin yliopiston aivotärähdyksiin liittyvän instituution johtaja, antoi arvionsa siitä, millä välillä poissaolon pituus liikkuu.

– Aivotärähdykset ovat aina hyvin erilaisia jokaisen kohdalla. On ihmisiä, jotka toipuvat niistä huomattavasti nopeammin ja on ihmisiä, jotka toipuvat niistä hitaalla aikataululla, Bergeron sanoi Winnipeg Sunin mukaan.

Enemmän kyse on siitä, miten kauan niin sanotut jälkioireet kestävät.

Bergeronin mukaan lyhimmillään poissaolon pituus on noin 7-10 päivää, pisimmillään kuusi viikkoa.

Toki hyvin pitkiä poissaoloja on myös nähty aivotärähdysten kohdalla, mutta näissä tapauksissa kyse on ollut pahasta aivotärähdyksestä ja aiemmasta historiasta päävammojen kanssa.

Laine on ollut seuraamassa Jetsin harjoituksia kentän laidalta varsin hyvätuulisena.

Se on lupauksia herättävää Bergeronin mukaan.

– Jos hän on ylhäällä ja hän ei tunne niin, että hänen on pakko pysyä sängyssä poissa kirkkaista valoista, joukkuekavereiden luota tai kovien äänien parista – kaikki nuo ovat erittäin hyviä merkkejä siitä, että ehkä hänen aivotärähdyksensä on pienempi mitä se olisi voinut olla.

Aivotärähdystapausten kanssa tekemisissä ollut Bergeron ei ollut varma siitä, että oliko Laine hetken tajuttomana taklauksen jäljiltä.

– Yleensä noissa kädet nousevat ylös ja sitten laskevat. Hänellä niin ei tapahtunut. Hänen päänsä oli jäykkä, eikä hän antanut sen lasketua alas. Joten on vaikea sanoa, että oliko hän siinä tajuton vai ei.

Toipumisaikataulua seurataan tarkasti myös sen takia, että Laine nimitettiin tiistaina mukaan NHL:n tähdistöotteluun. Se tulee vastaan kuun 28. päivä, joten aivan monen viikon mittaiseksi poissaolo ei voi venyä, mikäli Laine halutaan nähdä Los Angelesissa kyseisessä tapahtumassa.