NHL:n puolustavalla mestarilla Pittsburgh Penguinsilla on pelissään selviä kehityskohteita.

Näin arvioi Pittsburgh Post-Gazetten toimittaja Jason Mackey. Vaikka Penguins on kerännyt kolmanneksi eniten pisteitä itäisessä konferenssissa ja johtaa Metropolitan-divisioonaa, niin silti parantamiseen varaa löytyy.

Penguins on päästänyt 140 maalia 48 otteluun, eli keskimäärin 2,92 peliä kohden. Tuo lukema oikeuttaa vasta sijaan 23. joukkueiden välisessä vertailussa.

Mackey huomioi, että ennen tähdistöpelin taukoa Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan peluutti maalilla Matt Murrayta kuudessa pelissä peräkkäin ja ailahtelevasti torjunut Marc-Andre Fleury availi vaihtoluukkua.

– Sen lisäksi puolustuksessa on ollut vaivoja. Trevor Daley, Kris Letang ja Brian Dumoulin ovat olleet loukkaantuneena ja Olli Määttä on ollut epätasainen, Mackey kirjoittaa.

Päästettyjen maalien lisäksi Mackeyn mukaan Penguinsin heikkouksia ovat omaa maalia kohti suuntautuneet laukaukset, alivoiman ja aloitukset.

Penguins on päästänyt vastustajansa laukomaan maalia kohti keskimäärin 32,4 neljää kertaa ottelua kohden. Lukema on 27:nneksi korkein.

Penguinsin alivoimaprosentti on vaisu 78,9. Vain kuudella joukkueella on heikompi pakkopeli tilastojen valossa. Pingviinien aloituksien voittoprosentti on 47,7. Heikommin aloittavat vain Columbus Blue Jackets, New York Rangers ja Edmonton Oilers.