Alkukaudella jopa maalipörssin kärkipaikalle tykittäneen David Pastrnakin maalivire on viime aikoina ollut pahasti hukassa. Jopa niin hukassa, että Boston Bruinsin hyökkääjälle kertyi peräti 17 ottelun maaliton putki.

Kuiva kausi kuitenkin katkesi Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä, kun Boston voitti jatkoajalla Detroit Red Wingsin.

Ottelun ratkaisseen 4-3-jatkoaikaosuman iskenyt Pastrnak oli luonnollisesti huojentunut ottelun jälkeen.

– Todellakin tuntuu hyvältä! Mutta mikä tärkeintä, saimme ison voiton. Nyt voimme saada jotain liikkeelle, Pastrnak sanoi Boston Heraldille.

Myös muu joukkue oli tyytyväinen, että Pastrnak sai osumansa. Nuoren tshekkiläisen harteille asetettiin hurjat paineet loistavan alkukauden jälkeen. Suurimmat paineet hän asetti kuitenkin itse itselleen, kun apina selässä kasvoi kasvamistaan.

– Luulen, että hän tajusi, millaiset paineet hän asetti itselleen, joukkuekaveri Torey Krug totesi.

– Joskus nuorena pelaajana sitä katsoo tuollaisia asioita sen sijaan, että keskittyisi pelaamiseen. Hän on joukkueessamme tärkeä pelaaja. Tarvitsimme häneltä tänään maalin, emme vain saadaksemme ison voiton, vaan myös tulevaisuutemme kannalta.

Pastrnakin osuma oli hänen kautensa 20:s. Pisteitä 20-vuotiaalla hyökkääjällä on nyt yhteensä 36 pelaamaansa 44 otteluun.