Washington Capitalsin puolustaja Dmitri Orlov pelaa uransa parasta kauttaan.

Pahan loukkaantumisen jälkeen toista täyttä kauttaan pelaava venäläispuolustaja teki viime yön ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan kaksi maalia. Orlov kirjasi ottelussa peliaikaa 22 minuuttia ja 40 sekuntia, mikä oli kaikista Washingtonin pelaajista eniten.

Orlovin maanmies ja hyvä ystävä Aleksandr Ovetshkin yltyi ottelun jälkeen vertaamaan pelikaveriaan legendaariseen ruotsalaispuolustajaan Nicklas Lidströmiin.

– Hänellä on uskomaton laukaus tietenkin. Sanon hänelle aina, että lauo useammin, kertoo Ovetshkin.

– Hän on kuin Lidström. Venäjän Lidström.

Orlov toppuutteli kuitenkin Ovetshkinin vertausta ottelun jälkeen tuttuun vähäsanaiseen tyyliinsä.

– Yritän vain olla oma itseni. Mielestäni teimme hyvää työtä… ja siinä kaikki, kertoo Orlov vakavalla naamalla lehdistötilaisuudessa.

Orlov on tehnyt tällä kaudella 47 otteluun tehopisteet 4+19, jolla irtoaa puolustajien pistepörssin 24:s sija.

Washingtonin päävalmentaja Barry Trotz tiedostaa puolustajansa vahvuudet ja pitää hänen kaksi vuotta sitten kärsimää vakavaa loukkaantumista yhtenä kehityksen hidastajana.

– Hänellä kesti vuosi päästä vauhtiin. Näette nyt sen mitä viime kaudella hänen pelissään olisi näkynyt ilman loukkaantumista, Trotz kommentoi.

– Tiedostat hyökkäyspään taidot. Hänellä on hyvä laukaus, mutta mistä pidän hänen pelissään on se, että hän käsittelee tilanteet paljon paremmin.