NHL:n hallitseva mestari Pittsburgh Penguins on isoja suosikkeja voittamaan Stanley Cupin myös tällä kaudella.

Penguins on keikkunut kärkiseurojen joukossa koko alkukauden ajan.

Mutta sillä on käsillä ison asian ratkominen.

Nimittäin se, että mitä se tekee maalivahtiosastonsa kanssa.

Nuori Matt Murray on Penguinsille tulevaisuuden iso nimi ja seurassa pitkään torjunut Marc-Andre Fleury saattaa vaihtaa hyvinkin osoitetta siirtorajalla.

Tämä olisi fiksua, ainakin TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan, joka jakoi tietoja NBC Sportsin lähetyksessä.

– Enemmän kuin koskaan aiemmin Fleuryn treidaaminen olisi järkeää Penguinsille. Ja he ovat täysin avoimia sille mahdollisuudelle, McKenzie paljasti.

Mutta tapaus ei ole aivan yksinkertainen.

– Häneen liittyy se, että Fleuryn sopimuksessa on siirtoa rajoittava pykälä ja mikäli hän ei luovu siitä ennen kesää, olisi Penguinsin pakko suojata hänet laajennusdraftissa. Se tietäisi sitä, että Matt Murray pitäisi heittää tarjolle. Mutta on selvää, että Penguins ei tule koskaan sallimaan sitä.

McKenzien mukaan tapauksessa voidaan turvautua varsin kovaan ratkaisuun.

– Jos Fleury ei luovu pykälästä, Penguins voi yksinkertaisesti ostaa hänet ulos. He eivät toki halua tehdä niin, koska se tuo jatkoseurauksia palkkakaton alle. Mutta nyt he miettivät sitä, että miten he tekevät asian suhteen, McKenzie kertoo.

Jos Penguins ostaisi Fleuryn ulos, tulisi siitä Penguinsille kahden miljoonan dollarin mätky palkkakattoon neljän kauden ajaksi.

Mutta kuviossa on myös vielä yksi puoli.

– On mahdollista, että he haluavat luoda turvaa kevättä ajatellen pitämällä heidät molemmat hallussaan. Ehkä he sitten kauppaavat kauden jälkeen Fleuryn suoraan Las Vegasiin. Kaikista tärkein juttu heille on kuitenkin voittaa Stanley Cup. Jos he pitävät kaksikon yhdessä, niin sitten he murehtivat laajennusdraftista myöhemmin, McKenzie avasi yhtä vaihtoehtoa.

Las Vegas Golden Knightsin liittyessä mukaan NHL:ään, on sen poimittava jokaisesta joukkueesta yksi pelaaja itselleen. NHL-seurat saavat suojata vain yhden maalivahdin laajennusdraftissa.

Tuoreeltaan Fleury on saanut paljon luottoa Penguinsin maalilla, mutta taustalla on se, että Murray on ollut loukkaantuneena viime viikkojen aikana. Nyt Murray on kuitenkin pääsemässä jälleen pelikuntoon ja Fleury saattaakin löytää itsensä enemmän varamaalivahdin tontilta.

Fleury on toiminut Penguinsin ykkösvahtina yli kymmenen kauden ajan. Viime keväänä Murray kuitenkin kantoi suurinta vastuuta, kun Penguins eteni aina Stanley Cup -mestareiksi asti.