Toissakaudella NHL:ssä läpilyöntinsä tehnyt Devan Dubnyk on yksi alkukauden komeetoista, ja hänen tilastonsa ovat huikeaa luettavaa.

Dubnyk johtaa koko sarjaa nollapeleissä (neljä), on toisena torjuntaprosentissa (94,5) Carey Pricen jälkeen sekä toisena päästettyjen maalien keskiarvossa (1,67) Tuukka Raskin takana.

Kokonaisuudessaan Dubnykin tilastot ovat siis tältä kaudelta jopa paremmat kuin Montreal Canadiensin supertähti Pricella.

– Luulen, että kuka vain maalivahti liigassa sanoisi, että hän on kaveri, jota me kaikki katsomme ylöspäin, Dubnyk totesi Star Tribune -lehdelle.

– Rakastan hänen katselemistaan, koska hän on uskomaton, kun sitä tarvitaan. Hän laittaa kaiken näyttämään niin helpolta, mutta jos hänen tarvitsee tehdä voltti takaperin, hän pystyy siihen.

Dubnyk oli viime kaudellakin hyvä Minnesota-maalilla, mutta näin hyvät otteet ovat olleet siitä huolimatta yllätys.

Wild-vahti on otettu, että häntä vertaillaan Kanadan paidassa World Cupin syksyllä voittaneeseen Priceen.

– Aina, jos sinut nostetaan samaan keskusteluun jonkun, joka tunnustetaan yleisesti maailman parhaimmaksi maalivahdiksi, kanssa, se on hyvä asia, Dubnyk sanoi.

– Muta mikä hänestä tekee erityisen, on se, että hän tekee sen joka ainoa päivä. Minun täytyy jatkaa työntekoa, jotta minut mainitaan keskustelussa jatkossakin.