Pittsburgh Penguins ja Ottawa Senators järjestivät melkoiset maalitalkoot yön NHL-kierroksella.

Jo avauserässä liikkeelle lähti melkoinen kissa ja hiiri -leikki.

Penguinsin johtoon vei Bryan Rust, jonka perään puolestaan Kyle Turris toi Senatorsin tasoihin. Kotijoukkue Penguinsin kapteeni Sidney Crosby iski näiden jälkeen kauden 17. osumansa ja siirtyi yksin maalipörssin kärkeen. Avauserän loppupuolella Erik Karlsson toi Senatorsin jälleen rinnalle.

Toisessa erässä Senators ehti painella jo parin maalin karkumatkalle, mutta Penguins tuli rinnalle ja ehti vielä johtoon ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä varsin yllättävä taho kuitenkin varmisti Penguinsille voiton. Bryan Rust iski ensin rankkarista ja vielä perään tyhjään maaliin, varmistaen itselleen hattutempun.

Penguins vei kamppailun nimiinsä lukemin 8-5.

– Tuo oli outo peli. Kaikkea saattoi sattua ja sattuikin, vierasjoukkueen päävalmentaja Guy Boucher ihmetteli NHL.com:n mukaan.

– Kyseessä on kuitenkin Stanley Cup -mestari täällä. Silloin puhutaan voimakkaasta tahosta.

Molemmat joukkueet päätyivät vaihtamaan maalivahtia osumien tykittelyn keskellä. Penguins jo toisessa erässä, Senators taas lopussa Rustin kahden osuman välissä.

– En voi sanoa, että odotin sitä, Rust sanoi hattutempustaan.

Rust on tullut tutuksi enemmänkin rouhijana kuin säihkyvänä maalintekijänä, vaikka toki esimerkiksi pudotuspeleissä hänet on nähty välillä parrasvaloissa.

– Viimeksi kun tein hattutempun, niin se oli enemmän meille suoranainen rökälevoitto. Tässä pelissä piti vain löytää itselleen vapaa väylä ja olin vielä tarpeeksi onnekas, että sain rankkarin.

Hallitseva mestari Penguins on tällä hetkellä omassa Metropolitan-divisioonassaan jaetulla kärkipaikalla New York Rangersin kanssa. Molemmilla on koossa 26 ottelusta 35 pistettä.