Yön NHL-kierroksella Columbus Blue Jackets teki taas melkoisen tempun, kun tällä kertaa se alisti oikein kunnolla hallitsevia mestareita, Pittsburgh Penguinsia.

Penguins jäi jalkoihin lopulta tylyin lukemin, kun Blue Jackets nappasi 7-1-voiton.

– Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä. Mutta toisessa erässä vaakakuppi alkoi kääntyä ja kolmannessa erässä he olivat huomattavasti parempia, Penguinsin supertähti Sidney Crosby harmitteli NHL.com:n mukaan.

Vaakakuppia oli kääntämässä yksi varsin yllättävä taho.

Hattutempun kamppailussa iskenyt Scott Hartnell ei ole ollut hirveästi maalikarkeloissa esillä viime aikoina. Hartnell oli iskenyt ennen Penguins-ottelua 21 viimeisimpään otteluun vain yhden maalin.

Mutta nyt osumia ropisi oikein kunnolla.

– Kolme maalia on kolme maalia. Se on hieno saavutus. Ei tässä ole tullut maaleja niin paljoa ja ne ovat olleet kaukana viimeisten 15-20 ottelun ajan, joten oli hienoa olla auttamassa sitä kautta, Hartnell sanoi ja jatkoi:

– Ja kun päihittää Penguinsin, voi hymyillä vielä leveämmin.

Kuumat taistot Penguinsia vastaan ovat hyvin tuttuja Hartnellille, joka vietti pitkän tovin Philadelphia Flyersissa ennen siirtymistä nykyiseen seuraan. Nyt Penguinsin ja Blue Jacketsin välille on syntynyt samanlainen tulinen taistelupari, mikä on nähty vuosien varrella Flyersin ja Penguinsin kohdalla.

Voiton myötä Blue Jackets nousi koko NHL:n ykköspaikalle. 31 ottelusta se on kasannut kokoon 48 pistettä.