Keskustelu NHL-pelaajien osallistumisesta vuoden 2018 talviolympialaisiin on käynyt viime viikkojen aikana erittäin kuumana.

Yhteisymmärrystä NHL:n ja kansainvälisen olympiakomitean IOC:n välillä pelaajien osallistumisesta ei ole vieläkään syntynyt ja tällä hetkellä NHL-pelaajien matkaaminen Etelä-Korean Pyeongchangissa pelattavaan turnaukseen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Vaikka päätös olisi muotoa ”ei”, saattaa silti osa pelaajista matkata olympialaisiin.

Nimekkäin olympialaisiin osallistumisen puolestapuhuja on ollut Aleksandr Ovetshkin, joka on suorastaan ilmoittanut lähtevänsä turnaukseen oli sitten yleinen kanta mikä tahansa.

Ja turnauksessa Ovetshkin saatetaan hyvin todennäköisesti nähdäkin, sillä hän on saamassa tukea päätökselle seurajoukkueeltaan Washington Capitalsilta.

NHL.com:n toimittajan Dan Rosenin mukaan Capitalsin omistaja Ted Leonins näyttäisi vihreää valoa, mikäli Ovetshkin haluaa lähteä olympialaisiin, oli sitten NHL:n kanta mikä tahansa.

– Hän on antanut niin paljon organisaatiollemme, että arvostan sitä, mitä hän sitten päättääkään ja tuen häntä siinä päätöksessä, Leonins sanoi.

NHL:llä on ollut raporttien mukana suunnitelmissa se, ettei se välttämättä lähtisi Etelä-Koreaan, mutta palaisi olympialaisiin vuonna 2022, kun olympialaiset ovat ohjelmassa Kiinan Pekingissä.