Nuorten Leijonien maajoukkueleirillä Quepecissa paikkaa auringosta hakee 19-vuotias laitahyökkääjä Petrus Palmu. Suomalaishyökkääjä pelaa kolmatta kauttaan OHL:ssä Owen Sound Attack -joukkueessa, jossa tehopisteitä on tullut liukuhihnalta.

Palmu on kovaa vauhtia pelaamassa uransa parasta OHL-kautta, kun 32 ottelun jälkeen on kasassa jo 44 tehopistettä (23+21). Viime kaudella syntyi 52 ottelussa uran parhaat tehopisteet 23+26=49. Palmu kertoi SuomiKiekko.com-sivustolle, että uskoo raivaavansa paikan kisajoukkueeseen.

Minkälaisina näet mahdollisuutesi raivata tie lopulliseen kisajoukkueeseen?

– Uskon, että mahdollisuudet ovat hyvät. Aion leirillä mennä 110-prosenttia lasissa ja minulla on kova halu mennä sinne ja näyttää. Luotan omiin kykyihini ja siihen kokonaisvaltaiseen pelaamiseen, mitä Suomessa painotetaan. Uskon, että pystyn siihen ja aion näyttää sen. Uskon sen riittävän kisoihin.

Miten kova on teidän leirimiehitys?

– Uskon, että siellä on hyviä nuoria jätkiä ja sitten on vanhempiakin jätkiä, tuttuja poikia. Uskon, että taitoa löytyy joka rooliin ja tulivoimaakin on. Uskon, että kyllä leirillä on hyvä joukkue taas kasassa.

Miten se auttaa, kun puolet tulee leirille Pohjois-Amerikasta?

– Se on vahvuus, että on paljon poikia, jotka ovat tottuneet pelamaan pienessä kaukalossa. Reagointi täytyy olla nopeata, kun tilanteet tulevat nopeammin. Se voi olla etu meille.

Mitä pidät Montrealissa pelattavasta Suomen lohkosta (Ruotsi, Sveitsi, Tanska ja Tšekki)?

– Ihan mukavalta kuulostaa, kun pääsee eurooppalaisia vastaa pelaamaan. Täällä on tullut tahkottua muutama vuosi, ja vaikka muutama eurooppalainen on aina vastassa, niin innolla odotan, että pääsen pelaamaan eurooppalaisia jengejä vastaan. Tietenkin ensin pitää vakiinnuttaa paikka joukkueessa ja näin, mutta innolla odotan leiriä. Lohkokin kuulostaa ihan hyvältä meille, ja sitten päästään puolivälierissä ja välierissä ”kanukkeja” ja ”jenkkejä” vastaan pelaamaan, niin mikäs sen parempi.