Nico Hischierin nimi tulee olemaan jääkiekon ystäville tuttu viimeistään näiden nuorten MM-kilpailuiden jälkeen. Vasta 17-vuotiasta Hischieriä on kuvailtu sveitsiläisen jääkiekon kaikkien aikojen lahjakkaimmaksi pelaajaksi.

Hänet on arvioitu ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkinimien joukkoon. Pienikokoinen, mutta äärimmäisen taitava keskushyökkääjä pelasi jo 16-vuotiaana ensimmäiset pelinsä Sveitsin pääsarjassa SC Bernin joukkueessa ollen samalla historian nuorin pääsarjatasolla pelannut sveitsiläinen kiekkoilija.

Täksi kaudeksi Hischier lähti Pohjois-Amerikkkaan QMJHL-juniorisarjaan osoittamaan pystyvänsä sopeutumaan pieneen kaukaloon ja paikalliseen pelitapaan. Kausi on ollut menestys, sillä Halifax Mooseheadsin riveissä nuori sentteri on takonut 31 ottelussa tehot 23+25=48.

Pelaajatarkkailijat arvostavat sveitsiläisen korkealle hänen pelinlukunsa ja kiekollisten taitojensa ansiosta, mutta myös hänen kypsä kahden suunnan pelaamisensa ansiosta. Sentteriä on kuvailtu kypsäksi pelaajaksi, joka hoitaa työnsä loppuun myös puolustusalueella.

Hichier pelasi jo viime vuonna 16-vuotiaana Sveitsin alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa. Tänään hän pääsee ensimmäistä kertaa irti näissä kisoissa, kun Sveitsi kohtaa Tshekin Suomen aikaan klo 20.00.