Montreal Canadiensin alkukausi on ollut vakuuttava. Artturi Lehkonen, 21, pelaa jääkiekon pyhätössä vahvaa tulokaskautta. Canadiensin kapteeni Max Pacioretty on seurannut ilolla nuoren suomalaisen otteita NHL-kaukaloissa. Lue myös haastattelun ensimmäinen osa tästä linkistä.

Mikä Lehkosen pelaamisessa on tehnyt suurimman vaikutuksen?

– Hänen laukaisutaitonsa. Hän on tosi hyvä laukomaan ja hän laukoo usein. Hänellä on myös hyökkääjän ”vaisto”, josta hyvä esimerkki oli Washington-peli: Peli oli tasan, joukkue ei tuntunut olevan iskussa, mutta Artturi astui esiin, voitti 1-1-tilanteen kulmassa ja vei meidät johtoon. Se sytytti joukkueen. Pelaajat, jotka pystyvät vastaaviin, ovat joukkueelle tosi arvokkaita, Pacioretty kertoi SuomiKiekko-sivustolle Montrealissa.

Lehkosen maalit ovat tulleet yleensä joko aivan veskarin nenän alta tai pari metriä maalista. Mitä se kertoo hänen pelitavastaan?

– Jokaisen maalintekijän pitää saada tehtyä ”likaisia” maaleja ja toistaiseksi näyttää, että Artturi on tehnyt vain niitä. Ne maalit sytyttävät joukkuetta. Kun näet, että Artturin kaltainen kaveri menee ja tekee likaista työtä ja sitä kautta maaleja, niin se heijastuu joukkueen muihin pelaajiin. Se on yksi syy meidän menestykseen tällä kaudella.