Suomen alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on lähtenyt surkeasti käyntiin. Nuoret Leijonat on hävinnyt molemmat alkusarjan ottelunsa Tanskalle ja Tshekille. Tanskaa vastaan vahvan ottelun pelannut puolustaja Vili Saarijärvi avasi puhelimitse Suomen ongelmia SuomiKiekko-sivustolle.

Mikä on mättänyt pelissänne?

– Maalinteko varmaan isoimpana. Jääkiekko on maalintekopeli, ja jos ei tehdä maaleja, niin ei pystytä voittaa pelejä. Se on varmaan isoin juttu, mitä meidän täytyy pystyä parantamaan, Saarijärvi kertoo.

Joukkueessa on paljon taitoa, mutta toistaiseksi monet ovat alisuorittaneet. Mistä se mielestäsi johtuu?

– Paha mennä sanomaan. Emme ole saaneet kaikista parasta irti, ja kaikilla on paljon enemmän annettavaa. En tiedä miksi emme ole päässeet sinne omalle huipputasolle. Kuten eilenkin, olimme aika lailla kokoajan pelin päällä, mutta emme saaneet tarpeeksi kiekkoja maalille, kun kaveri veti kunnon sumpun omalle alueelleen. Jos ensimmäisestä äijästä sai kiekon ohi, niin siellä oli kolme tai neljä pelaajaa sen jälkeen vielä blokkaamassa kiekkoa. Meidän pitää vain löytää keinot parempaan hyökkäyspeliin Ruotsia vastaan.

Mitä hyvää teidän kahdessa ensimmäisessä pelissä on ollut?

– Mielestäni olemme päässeet hyvin liikkeelle yhdessä ja olemme puolustaneet suht hyvin. Mutta totta kai siinäkin on vielä parannettavaa. Kun Ruotsi tulee vastaan, niin meidän täytyy olla paljon paremmin hereillä ja olla valmiita puolustamaan kovasti, Saarijärvi sanoo.

Sinulla oli hieno peli Tanskaa vastaan. Mikä sai sinut lentoon Tanska-pelissä?

– Olen yrittänyt jokaisessa pelissä nostaa ihan samalla lailla jalalla ja laittaa kiekkoa liikkeelle. Totta kai tärkein juttu on joukkue. Se harmittaa, että hävittiin Tanskalle ja minä en pystynyt auttamaan omaa joukkuetta voittoon.

Jos Tanska-peli oli sinun normaalia tasoa, kuinka paljon parempaa voi sinulta vielä odottaa?

– Kyllä sieltä aina parannettavaa löytyy. Kyllä sieltä vielä vähintään pykälä jos toinenkin, hmm… kyllä sieltä vielä pykäliä löytyy, Saarijärvi kuittaa.