Suomi kohtaa torstain ja perjantain välisenä yönä tärkeämpääkin tärkeämmässä alkulohkon ottelussa Ruotsin alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa. Suomen osalta yksi polttava puheenaihe on ollut maalivahtipeli, joka ei ole herättänyt suoranaisesti suurta luottamusta.

Veini Vehviläinen on aloittanut molemmat ottelut, mutta Tanskaa vastaan Vehviläisen tilalle toiseen erään tuli Karolus Kaarlehto. Molempien kassareiden torjuntaprosentit ovat selvästi alle 90.

Maalivahtipeli on jättänyt toivomisen varaa. Miten se on vaikuttanut pelaajien luottamukseen veskareita kohtaan?

– Meillä on ihan täysi luotto meidän molempiin veskareihin, jotka ovat täällä mukana. Me pystymme joukkueena kyllä täysin luottamaan heihin, Suomen tähtipakki Vili Saarijärvi vakuuttaa SuomiKiekko-sivustolle puhelimitse.

Miten pystytte auttamaan maalivahteja, kun tulee tulivoimainen Ruotsi vastaan?

– Meidän pitää vain pelata sitä omaa puolustuspeliä, eikä mitään taikatemppuja. En tiedä kumpi pelaa huomenna maalilla, mutta meillä on heihin täysi luotto, kuten sanoin. Meidän pitää puolustaa kovasti ja blokata blokattavat laukaukset, ottaa mailat maalin edessä pois, eikä anneta heille mahdollisuutta laittaa ilmaisia irtokiekkoja sisään.

Harjoitusottelussa Slovakiaa vastaan pelasitte vapautuneesti. Mitä vaaditaan, että saatte pelin vapautumaan Ruotsia vastaan?

– No varmasti meidän pitää unohtaa nämä kaksi ensimmäistä peliä. Se lähtee varmasti henkiseltä puolelta. Meidän täytyy löytää rentous peliin ja mennä vaihto kerrallaan, eikä ajatella yhtään sen pidemmälle.