Edmonton Oilersin nuori supertähti Connor McDavid sai kokea NHL:ään tälle kaudelle tuodun sääntömuutoksen kovalla kädellä, kun Oilers kohtasi Minnesota Wildin.

McDavid vedettiin pelistä sivuun aivotärähdystutkimuksiin, vaikka taustalla sinänsä ei ollut lopulta edes lähellekään siihen viittaavia tapahtumia.

– Sain osuman suuhuni. Sitä pitää hanskaa suun edessä, jos joku osuu sinne. Mielestäni se on ihan normaali juttu. Toki noita valvova taho ei varmaan tiennyt, että miten tunsin tilanteen, McDavid sanoi ja jatkoi ärsyyntyneenä varsinkin ajankohtaan liittyen.

– Se tuli paskaan aikaan peliä. Meille oli tarjolla viidellä kolmea vastaan ylivoima toisen erän loppuhetkillä ja jos sen olisi pystynyt käyttämään hyväkseen, se olisi voinut muuttaa pelin suuntaa.

McDavid ei päässyt ylivoimalle mukaan, mutta hän palasi myöhemmin kehiin.

Wild lopulta voitti ottelun jatkoajalla Mikko Koivun osuman myötä lukemin 2-1.

Jo ennen McDavidin tapausta aivotärähdyksiin liittyvä tutkinta ja pelaajien vetäminen pois pelistä on herättänyt kovaa keskustelua.

Osa on kannattanut sitä, että asiaa käsitellään jopa ylikorostuneesti. Osaa taas on ärsyttänyt se, miten herkästi pelaajia vedetään pois peleistä.

– Meillä ei ole mielenkiintoa lähteä muuttamaan standardeja yhden tapauksen tiimoilta, NHL:n varakomissaari Bill Daly totesi TSN:lle.

Dalyn mukaan aivotärähdystutkintoihin liittyviä sääntöjä työstetään, mutta hänen mukaansa liiga on ollut varsin tyytyväinen siihen, miten systeemi on toiminut tähän mennessä.

– On aina parempi olla enemmänkin varautunut kuin varomaton näissä tapauksissa, Daly sanoi.

Suomalaisista muun muassa Aleksander Barkov on vedetty tutkimuksiin kesken ottelun. Kuten McDavidin kohdalla, myöskään Barkovilla ei todettu aivotärähdystä, vaan kyseessä oli väärä epäillys.