Viime kauden päätteeksi NHL:ssä liikkui runsaasti vapaita pelaajia uusiin seuroihin erilaisilla sopimuksilla.

Yksi heistä oli Minnesota Wildin kanssa kolmen vuoden ja reilun 10 miljoonan sopimuksen allekirjoittanut Eric Staal, jonka uran leimattiin olevan jo pahasti laskusuunnassa.

Pitkään Carolina Hurricanesia kipparoinut sentteri kaupattiin kesken viime kauden New York Rangersiin, jossa homma ei todellakaan luistanut. Pudotuspeleissä ei tehopisteitä syntynyt, minkä lisäksi 20 runkosarjan ottelussa Staal teki Rangersille vain kuusi tehopistettä.

Minnesota Wildin kannattajat pelkäsivät tehneen hutihankinnan, mutta Staalin reilun kolmen miljoonan vuosipalkka on osoittautunut lottovoitoksi muutenkin huippuvireessä viilettävälle seuralle.

Henkisenä liiderinä tunnettu Staal on napannut joukkueesta ykkössentterin paikan ja tehoillut 25 pistettä 31 ottelussa. Lisäksi hänen vahva pelaamisensa on esimerkiksi mahdollistanut Mikael Granlundin pelaamisen laitahyökkääjän tontilla, mikä on tuonut suomalaisen peliin lisää energiaa ja tehoja.

NHL:ssä on nähty myös heikosti uusissa seuroissaan aloittaneita palkkakuninkaita. Esimerkiksi Vancouver Canucksin kanssa kuuden vuoden ja 36 miljoonan sopimuksen tehnyt ruotsalainen Loui Eriksson on tehnyt vaatimattomat 14 tehopistettä uudessa seurassaan.

Puolestaan 5.5 miljoonan vuosipalkasta seuraavat seitsemän vuotta nauttiva Andrew Ladd on tehot 4+3 New York Islandersille. Teholukema on 32 ottelussa karmaiseva -11.