NHL:ssä alkukauden isoin yllättäjä joukkue on ollut Columbus Blue Jackets, joka on ehtinyt tarpoa syvällä parin viimeisimmän kauden ajan.

Blue Jacketsia kohtaan odotukset eivät olleet kovin korkealla kauteen lähdettäessä, mutta tahti on ollut loistava.

Tällä hetkellä se on viiden ottelun voittoputkessa. 25 ottelusta Blue Jackets on ottanut 36 pistettä ja se on omassa Metropolitan-divisioonassaan kolmantena, pisteen perässä kaksi ottelua enemmän pelanneesta Pittsburgh Penguinsista ja kolme pistettä perässä peräti neljä ottelua enemmän pelanneesta New York Rangerista.

Tuorein voitto tuli Detroit Red Wingsin luota, kun Blue Jackets oli parempi lukemin 4-1.

Esitys ei kuitenkaan vakuuttanut Columbuksen päävalmentajaa John Tortorellaa.

– Hän ei ollut innoissaan siitä. Tortorella ei pitänyt karvauspelistä ja hän uskoo, että joukkueena Blue Jackets on pystynyt tuoreeltaan ottamaan voittoja muutaman vain ”OK” -suorituksen kautta, Columbus Dispatchin toimittaja Tom Reed kirjoitti.

Isona tukijalkana Blue Jacketsin vahvoissa otteissa on ollut venäläisvahti Sergei Bobrovski, joka pysäytti 33 kohti tulleesta laukauksesta 32 yön Red Wings -ottelussa.

– Tortorella ja pelaajat kiittelivät Bobrovskin panosta. Blue Jackets ei ole tarvinnut aivan järkyttävän usein mitään spesiaalia häneltä tällä kaudella, mutta tänään hän oli sitä, Reed totesi.

22 ottelussa Bobrovskin torjuntaprosentti on ollut varsin upea, 93,2.