NHL-pelaajien osallistuminen seuraaviin talviolympialaisiin, vuonna 2018 Etelä-Koreassa, on ollut viime kuukausien aikana isosti tapetilla.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n ja NHL:n välillä on ollut merkittäviä näkemyseroja varsin rahallisesta puolesta.

IIHF, kansainvälinen jääkiekkoliitto, on puolestaan yrittänyt toimia suorastaan neuvottelijan asemassa.

Erityisesti kädenvääntöä on riittänyt pelaajien vakuutusmaksuista, joiden suhteen IOC on osoittanut nihkeää linjaa. NHL:ssä taas esimerkiksi omistajat eivät ole olleet innoissaan olympialaisten tuomasta tauosta.

Osapuolet ovat käyneet neuvotteluita isolla porukalla muun muassa New Yorkissa, mutta mitään selkeää konkretiaa ei ole tullut esille.

Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman uskoo omassa kolumnissaan, että NHL tulisi osallistumaan Kiinan Bekingissä pelattaviin vuoden 2022 olympialaisiin.

Sen sijaan Etelä-Koreaan lähtö on jopa epätodennäköistä.

– Ensimmäistä kertaa, en ole lainkaan varma. NHL ei pidä IOC:sta ja omistajat eivät pidä olympialaisten vaikutuksesta otteluohjelmaan NHL:ssä, Friedman kirjoitti.

Samassa yhteydessä Friedman heitti ison kysymyksen ilmoille:

– Jos NHL jättää vuoden 2018 olympiturnauksen välissä, salliiko IOC NHL-pelaajien paluun vuoden 2022 olympialaisiin?

Myös ESPN:n toimittajalla Scott Burnsidella oli vahvoja näkemyksiä aiheeseen.

– Kun puhutaan olympialaisista ja siitä, että ne kasvattavat lajia, niin mistä puhumme? Tärkein kysymys tässä on myös omistajien näkökulmasta se, että saivatko olympialaiset Japanissa tai Italiassa tai Venäjällä aikaan mitään sen suhteen, että NHL olisi saanut lisää kansainvälistä näkyvyyttä? Vastaus on yksinkertainen: eivät, Burnside räväytti.

NHL:n päätöstä olympialaisiin osallistumisesta odotellaan ensi vuoden alkupuolella.

Itse olympialaiset ovat ohjelmassa vuoden 2018 helmikuussa (9.-25.).