Montreal Canadiens porskuttaa Atlantin divisioonan kärjessä. SuomiKiekko-sivusto tapasi joukkueen kapteeni Max Paciorettyn Montrealissa joulun alla, jolloin Habsin kapteeni puhui Montrealin suomalaislupaus Artturi Lehkosesta.

Kun näit Artturi Lehkosen ensi kertaa harjoitusleirillä, mitä ajattelin hänestä?

– Olimme kuulleet hänestä paljon huhua ennen leiriä. En ollut nähnyt hänen pelaajan koskaan aikaisemmin, mutta hänestä näkyi välittömästi, että hän on pelaajana kypsä miehenalku, joka tuli leirille vain yksi tarkoitus mielessä: Pelata NHL:ssä. Hänestä näkyi alusta lähtien, että hän on valmis NHL:ään.

Mikä erotti hänet toisista?

– Hänen kypsyytensä: hän tekee oikeita asioita, hän huolehtii kropastaan, hän sanoo oikeita asioita, hän tulee töihin joka päivä hyvällä, oikealla asenteella. Luulen, että olemme toistaiseksi nähneet ainoastaan pilkahduksen siitä, kuinka hyvä hänestä tulee. Hän parantaa joka pelissä ja on tosi jännittävää nähdä, mitä tuleman pitää.

Joten et yllättynyt lainkaan, kun Lehkonen oli kokoonpanossa kauden avauksessa?

– Sen jälkeen, kun olin nähnyt hänen pelaavan, ehdottomasti ei! Vuosittain on aina kohinaa pelaajista, jotka tulevat ensimmäiselle leirille ja joiden ”pitäisi” raivata paikka joukkueessa. Normaalisti et muodosta käsitystä pelaajasta ennen kuin olet nähnyt hänen pelaavan, mutta nähtyäni Artturin, hän hyppäsi välittömästi kelkkaan ja pelasi loistavasti.

– Artturilla on loistava laukaus, hänen työmoraalinsa erinomainen ja kundit tykkäävät pelata hänen kanssaan. Meistä on tosi hienoa, että Artturi pelaa Canadiensissa, kapteeni kiitteli.

Lisää Paciorettyn mietteitä Lehkosesta ja Montrealin alkukaudesta tulossa pian…