Ensi kaudeksi NHL:ään mukaan liittyvällä Las Vegasin seuralla on ollut suuria vaikeuksia ylipäätänsä seuran nimen kanssa.

Sen ideoita on torpattu tavaramerkkioikeuksiin liittyvien kohtien takia.

Se kuitenkin julkisti vasta virallisen nimen: Vegas Golden Knights.

Mutta.

Ongelmat eivät suinkaan loppuneet virallisen julkistuksen yhteydessä.

USA:n patentti- ja tavaramerkkihallitus hylkäsi Golden Knightsin hakemuksen, viitaten Saint Rosen collegella käytössä olevaan ilmeeseen ja nimeen.

Saint Rosen collegella on logossaan samanlainen ritari kuin minkä Golden Knights valitsi itselleen. Tämä loi ongelman patentti- ja rekisterihallituksen mukaan.

– Se oli yllätys, että he eivät rekisteröineet tavaramerkkiä, NHL:n varakomissaari Bill Daly myönsi NHL.com:n mukaan.

– Olimme mielestämme oikeutettuja rekisteröitiin ja emme usko, että siellä on mitään todellista tai merkittävää syytä, miksi sellaisen tapauksen pitäisi vaikuttaa tähän, jolla ei ole edes mitään tekemistä jääkiekkoon liittyen. Uskomme vahvasti, ettei tässä tule vastaan mitään hämmentävää.

NHL:llä ja Golden Knightsilla on aikaa vastata hylkäykseen ensi kesään asti. Vastine lähetetään todennäköisesti hyvin nopeasti.

Golden Knights liittyy ensi kaudeksi mukaan sarjaan. Sen joukkueen runko rakentuu laajennusdraftista, missä se saa poimia yhden pelaajan kustakin nykyisestä NHL-seurasta. Aivan ketä tahansa se ei voi poimia, vaan eri seurojen pitää tehdä niin sanottuja suojautuksia pelaajille, joista se ei halua luopua.