Jouluaatto tulee vastaan huomenna ja maailman kiekkosarjoissa hiljennytään hetkeksi kinkkujen ja laatikoiden äärelle.

NHL.com:n jutussa kyseltiin ovelasti joululahjoja eri NHL-maalivahdeilta. Aiheena oli se, minkä taidon voisi pyytää toiselta maalivahdilta lahjaksi itselleen.

– Valitsisin heti (Carey) Pricen luistelun. Se on niin sujuvaa ja nopeaa ja kuitenkin kaikki rakentuu siitä. Luistelun ja luistimien käytön voisi ottaa myös Tuukka Raskilta), mutta Pricen tapa on enemmän sitä, miten itse pelaan. Price pyrähtelee sinne tänne ja tuntuu kuin hän vain kelluisi siellä, huippukautta pelaava Minnesota Wildin maalivahti Devan Dubnyk mietti.

Dubnyk itse oli myös toivelistalla.

– Ottaisin häneltä kyvyn hahmottaa ja seurata kiekkoa. Hän on ollut paras maalivahti liigassa, hän pelaa mainiosti ja hänen isoimmat vahvuudet ovat nimenomaan hahmottaminen ja rauhallisuus, Carolina Hurricanesin Eddie Läck kehuu.

Henkiseltä puolelta lahjalistan kohteena oli Henrik Lundqvist.

– Ottaisin häneltä henkisen tasapainon ja sen johdonmukaisuuden. Se on mieletöntä, miten korkealla tasolla hän on vuodesta toiseen. Se on vaikeaa tässä sarjassa ja hän on pystynyt siihen. Se on huimaa, Blue Jacketsin venäläisvahti Sergei Bobrovski ylisti.

Bobrovskilta napattaisiin taas fyysiselle puolelle taitoja.

– Ottaisin hänen kimmoisuuden. Hän on koko ajan valmiina ja hän pystyy tekemään nopeita liikkeitä suuntaan jos toiseen, Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck sanoi.

Suomalaismaalivahdit olivat edustettuna Raskin lisäksi myös Pekka Rinteen toimesta.

– Hänen kykynsä pysäyttää päätykiekkoja maalin takana on aivan uskomaton. Aina kun pelaamme heitä vastaan, yritän katsoa häntä ja ottaa oppia häneltä. Se on ihan sama täräyttääkö sen kiekon lujaa vai pehmeästi päätyyn, hän on aina siellä valmiina. Se on sellainen extrajuttu, millä voi auttaa joukkuetta ja omaa puolustusta, Hellebuyckin kanssa maalivahtikaksikon muodostava Michael Hutchinson nosti esille.

Myös pientä huumoria upotettiin mukaan. Toronto Maple Leafsin maalivahdilta Frederik Andersenilta irtosi hieman erilaisempi lahjatoive.

Roberto Luongon Twitter-taidot, Andersen sanoi.

Luongo on tullut tutuksi kovana hassuttelijana sosiaalisen median puolella.

Toiveita jos jonkinlaisia.