NHL-seurojen Ottawa Senatorsin ja San Jose Sharksin välinen kohtaaminen poimi pelikieltoja ja sakkoja, mutta keskustelu kyseisen pelin jäljiltä ei ota vieläkään laantuakseen.

Kotijoukkue Senatorsin avainhyökkääjä Mike Hoffman hermostui pelin aikana Sharksin tähtihyökkääjälle Logan Couturelle, joka työnsi häntä laitaa päin selän puolelta ennen kohutapahtumia.

Piakkoin tämän jälkeen Hoffman täräytti poikittaisella mailalla Couturea päähän. Teko oli erittäin vaarallinen, sillä poikittainen maila suuntautui Couturen niskaa ja takaraivoa kohti.

Teosta Hoffmanille tuomittiin vain kahden ottelun pelikielto.

– Se ei lähetä kovin vahvaa viestiä. NHL on yrittänyt vähentää tappeluita, mutta minun päivinäni tuosta olisi seurannut joukkotappelu. Se, mitä Hoffman teki, oli pahoinpitely. Se oli rikollista toimintaa. Minun päivinäni tuosta olisi seurannut tappelu ja hänen nokkansa olisi runnottu kuuteentoista eri osoitteeseen, NBC:n lähetyksessä eniten NHL-GM ja nykyään kanavalla asiantuntijana toimiva Mike Milbury kävi tilannetta kovin sanoin läpi.

– Hän (Hoffman) tulee takaa päin ja hyvin pelkurimaisella sekä varallisella tavalla hän täräyttää poikittaisella mailalla Couturea päähän. Liiga yritti vähätellä tapahtunutta sanomalla, että poikittainen maila osui vahingossa päähän. C’mon. Älkää nyt jauhako tuollaista. Tiedän, että noita on vaikea arvioida, mutta älkää nyt valehdelletko ja jauhako hevonpaskaa. Jos tämmöisistä annetaan kahden ottelun pelikielto, on tilanne parempi kuitata joukkotappelulla, Milbury raivosi.

Pelikieltoa pidettiin selvästi liian pienenä.

– Kaksi peliä oli liian vähän, toinen asiantuntija Keith Jones antoi tulitukea, jatkaen:

– Tämän kautta on todennäköistä, että jos tuollaista tapahtuu vielä Sharksissa jollekin joukkuetoverille, käy hyvinkin niin kuin Mike sanoi, eli teko kostetaan tappeluiden kera. Koska tuollaista ei saa antaa tapahtua joukkuetoverille. Ja seuraavan kerran kun joukkueet kohtaavat, Hoffmanin on vastattava tuohon.

Milburyn mukaan Hoffmanille olisi pitänyt määrittää huomattavasti kovempi pelikielto.

– Vähintään viisi peliä. Se miten tuo tapahtui ja millainen teko se oli, minua ei olisi haitannut edes kymmenen ottelun pelikielto, Milbury täräytti.

– Kaikki pelaajat, joiden kanssa olen jutellut tuosta, ovat sanoneet, ettei pelikieltoa annettu tarpeeksi. Koska kaikki jotka ovat osallisena itse peliin, tietävät, mikä tarkoitus Hoffmanilla oli. Ja se oli aiheuttaa loukkaantuminen toiselle pelaajalle. Tuollaisista pitäisi antaa selvästi kovempia tuomioita, Jones totesi.

Kuittaukselle ei vain tule mahdollisuutta enää tällä kaudella, elleivät seurat kohtaa Stanley Cup -finaaleissa. Kohtaaminen kun oli heidän kohdallaan viimeinen runkosarjan aikana.

Senatorsin ja Sharksin peli poiki myös sakkoja Sharksin puolustajalle Marc-Edouard Vlasicille, joka keihästi Senatorsin kapteenia Erik Karlssonia.