Arizona Coyotesin kokenut kapteeni Shane Doan on yhden syöttöpisteen päässä liittymisestä erittäin harvinaiseen joukkoon.

”Kapteeni Kojootin” seuraava maalin johtanut passi on hänen uransa 554. urasyöttö, mikä nostaa hänet ohi Thomas Steenin seurahistorian kärkipaikalle.

Kun Doan ohittaa Steenin, nousee hän samaan kerhoon Ron Francisin (Hartford Whalers / Carolina Hurricanes), Joe Sakicin (Quebec Nordiques / Colorado Avalanche), Rick Nashin (Columbus Blue Jackets) ja Mike Modanon (Minnesota North Stars / Dallas Stars) kanssa.

Vain tämä nelikko, johon Doan kohta liittyy Winnipeg Jetsin ja Phoenix / Arizona Coyotesin edustajana, johtaa seuransa kaikkien aikojen tilastoja niin otteluissa, maaleissa, syötöissä, pisteissä, ylivoimamaaleissa kuin voittomaaleissakin.

Doan on myös lähellä paria muuta merkkipaalua.

Koko 21-vuotisen NHL-uransa samaa seuraa edustanut Doan on myös vain 11 ottelun päässä 1500 NHL:n runkosarjapelin rajapyykistä. Kun hän sen ylittää, hänestä tulee NHL-historian kuudes puolitoista tuhatta NHL-ottelua yhdessä ja samassa seurassa pelannut pelaaja.

Muut 1500 ottelua yhdessä seurassa pelanneet ovat legendaariset Gordie Howe, Nicklas Lidström, Steve Yzerman, Alex Delvecchio ja Ray Bourque.

Lisäksi Doan on ainoastaan yhden maalin päässä uransa 400. osumasta, 93 pelaajana historiassa.