Useita vuosia Sveitsin pääsarjassa tehokkaasti pelannut Tommi Santala päätyi vaihtamaan sarjaa kesken kauden.

Santala siirtyi joulun alla Sveitsin liigan Klotenista KHL:ään solmiessaan loppukauden mittaisen sopimuksen hallitsevan mestarin Metallurg Magnitogorskin kanssa.

37-vuotiaan Santalan loikka tuli monelle yllätyksenä. Kokenut keskushyökkääjä oli jo tekemässä uutta jatkosopimusta Kloteniin.

– En aikonut lähteä Klotenista ja neuvottelin jatkodiilistä. Mutta seuralla oli talousvaikeuksia, eivätkä neuvottelut menneet hyvin. Tuolloin kuvioihin astui mukaan Metallurg. Se ei ollut suinkaan helppo päätös elämässä, mutta ei siihen mennyt paljon aikaakaan, Santala kertoo Metallurgin verkkosivuilla.

Santala on pelannut Sveitsissä tehokkaasti usean vuoden ajan. Suomalaista kohtaan on ollut paljon kiinnostusta KHL:stä jo aiemmin, mutta vasta nyt oli oikea hetki lähteä.

– Ei todellakaan ensimmäinen KHL-tarjous. Sain useita tarjouksia melkein kaikkina kausina. En edes tiedä, miksen katsonut niitä sen tarkemmin, ehkä olisi pitänyt. Ehkä se johtui siitä, että kaikki asiat miellyttivät Sveitsissä, Santala toteaa.

Sentteri on aloittanut KHL:ssä terävästi. Santala on kerännyt kolmeen peliin tehot 1+4.