Helsingin IFK ja Tommi Taimi purkivat sopimuksensa 17. marraskuuta, mikä oli yllätys maajoukkueessakin esiintyneen Taimin statukseen nähden. Puolestaan tämän kauden peliesityksiin peilattuna sopimuksen purkaminen ei ollut yllätys edes viime kaudella Taimin pelipaidan ostaneelle HIFK-fanille.

Ei ole myöskään yllätys, että pahasti koomailleen ja lähes puolet otteluista pelanneen puolustajan poistuminen joukkueesta on tuonut kaivattua ryhtiä helsinkiläisten alakertaan.

Kun jopa ylimielisellä asenteella pelannut ja jatkuvasti kammottavia harhasyöttöjä viljellyt Taimi poistui KHL-seura Kunlun Red Starin joukkueeseen, on HIFK puolestaan saanut palettinsa paremmin kasaan.

Taimin poistuttua on HIFK jäänyt kahdeksassa ottelussa vain kahdesti ilman sarjapisteitä. Päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 1,75. HIFK:n puolustuksen pelaaminen on rauhoittunut selvästi, eikä vastustajilla ole ollut avointen ovien päiviä samalla tavalla kuin alkukaudesta. Joukkue on noussut sarjataulukossa jo viidenneksi.

Paljon kertoo myös se, että Taimin parina useissa otteluissa pelannut Teemu Eronen on löytänyt pelinsä aivan uudella tavalla päästyään pelaamaan säännöllisesti Matt Generouksen kanssa. Vuodenvaihteeseen asti ulottuvalla sopimuksella HIFK:hon tullut Marcus Högström on myös omalta osaltaan parantanut HIFK:n puolustuspeliä olemalla puolustussuuntaan täysin eri maata kuin Taimi.

Taimin lähtö on varmasti ollut seuralta myös onnistunut viesti muille pelaajille. HIFK osoitti, ettei se pitkään katso yhdenkään pelaajan löysää asennetta, vaikka kyseessä olisi joukkueen yksi kovapalkkaisimmista pelaajista. Samalla se osoitti tervettä asennetta jakamalla Taimin peliajan paremmin onnistuneille puolustajilleen.