Arizona Coyotesin floppihyökkääjän Anthony Duclairin tilanne käy erittäin tukalaksi omassa seurassaan. Coyotesin valmennus passitti lahjakkaan hyökkääjän katsomoon, kun Arizonan nappasi tärkeän 4-1 kotivoiton Nasville Predatorsista sunnuntain vastaisena yönä.

Viime kaudella läpimurtonsa NHL:ssä tehneen Duclairin katsomopaikkaan on selvät syyt. Joukkueen kärkihyökkääjiin kuuluva 21-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt vain yhden maalin pelaamassaan 25 ottelussa. Lisäksi hänen hyökkäyspelistään kertoo paljon hänen laukaisumäärät, sillä Duclair on laukonut vain kerran maalia kohti jokaista ottelua kohden.

Edellisissä otteluissa alle kymmenen minuutin peliajalla surffailleen Duclairin tilannetta pahentaa se, että Arizona pystyy lähettämään hänet AHL-joukkue Tucson Roadrunnersiin ilman, että muut NHL-seurat pystyvät poimimaan hänet omiin riveihinsä.

Duclairilla ei ole vielä uralla kertynyt tarvittavaa määrää otteluita, joten Arizona voi passittaa hänet farmiin vapaasti ilman waivers-listalle laittamista.

Viime kaudella Duclair teki runkosarjassa Coyotesin kärkiketjuissa 44 tehopistettä (20+24).